Om nou te zeggen dat dit ons verbaast, nou nee. Denk bijvoorbeeld aan mannen waarmee je aan het daten bent die je opeens gaan ghosten en niks meer van zich laten horen. Of de Amsterdamse Klootzakjes – ook alles behalve goed voor je stress levels. Afijn, nu is het ook allemaal wetenschappelijk bewezen. Mannen zorgen voor stress. Heel veel stress.

mannen stressfactor FEM FEM

De Amerikaanse Indiana University Bloomington heeft een onderzoek met 440 vrouwen gedaan die allemaal werken in bedrijven met vooral veel mannelijke collega’s (85%). Deze dames werden allemaal vergeleken met vrouwen die in tegenstelling tot hun, meer vrouwelijke collega’s hadden. Door middel van dit konden ze een goed beeld krijgen van de aantal stresshormonen.

Uitslag

En yes, de uitslagen werkte niet in de voordeel van de man want het bleek dat de dames die met voornamelijk mannen werkte veel meer last hadden van stress. “Uit ons onderzoek blijkt dat vrouwen in mannenberoepen minder gezonde of meer ontregelde cortisolpatronen vertonen gedurende de dag. De resultaten van ons onderzoek zijn belangrijk omdat ontregelde cortisolprofielen samenhangen met een negatief effect op de gezondheid. Ons onderzoek bewijst dat een negatief sociaal werkklimaat voor vrouwen in mannenberoepen kan gelinkt worden aan mogelijke gezondheidsproblemen later”, aldus Bianca Manago en Cate Taylor, beiden studenten sociologie in Indiana.

Kortom, of het nou gekoppeld is aan de werkvloer of in de wondere wereld van het daten: men are stressful. Ha, dan is het vrijgezellen leven zo slecht nog niet.

Lees ook: waarom het gezonder is om vrijgezel te zijn.