Door de loop der jaren zijn er allerlei verschillende printjes in de mode geweest. We kennen natuurlijk allemaal de old-but-gold panterprint, maar koeienprint, zebraprint en zelfs slangenprint waren het helemaal afgelopen zomer. We ruilen deze printjes om voor een vegan variant, want dierenprint is deze zomer niet meer van de orde. Wat dan wel, vraag je je af? Marmer print!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nasty Gal (@nastygal)

Marmer print

Misschien doet deze term je nu geen belletje rinkelen, maar we zijn er zeker van dat dit snel genoeg gebeurt wanneer je de foto’s ziet! Het kan namelijk niet anders dan dat je, als de it-girl die je bent, deze print voorbij hebt zien komen. Deze print zit vol met kringeltjes of ‘swirls’. Het lijkt een beetje op zebraprint, maar dan veel zwieriger en met meerdere kleurencombinaties. Verwar de print niet met marmer vol scheurtjes wat je in je interieur gebruikt – dat mag gewoon op je keukenblad blijven. Het gaat bij deze trend vooral om de vloeiende, golvende vormen die sommige marmerstenen bevatten.

Vol kleur

Bij marmer denk je misschien gelijk aan wit, maar niks blijkt minder waar. Bij deze trend gaat het namelijk allemaal om kleur! Meestal worden er verschillende tinten van één kleur in een marmer printje gecombineerd – denk bijvoorbeeld aan bruin met oranje. Toch mogen kleuren die normaal gesproken vloeken ook prima samen! Roze en groen zijn opeens beste maatjes geworden.

Printjes overal

Het fijne aan een print die in de mode is, is dat je het overal terugziet! Zo kun je er oneindig veel combinaties mee maken! Mocht je namelijk geen fan zijn van broeken met een opvallende print, kun je lekker gaan voor een tanktop of een doorschijnend mesh shirt met marmer print!

Lekker retro

De print doet ons ontzettend denken aan het retro tijdperk met oranje en bruine ‘swirls’ op de wijde broeken en het zou goed kunnen dat het hier ook van afgeleid is. Want zoals met alle trends die ooit fout waren, het zal ooit wel weer in de mode komen…

Lees ook: Check it out: alle it-girls hebben dit telefoon accessoire