Mode is iets waar je je dagelijks over kan verwonderen. Meestal op een positieve manier, het is gewoon onwijs fascinerend om te zien hoe mensen zich kleden en wat ze ermee willen uitstralen of overbrengen. Echter komen er af en toe bijzondere trends voorbij, waar niemand de ballen van begrijpt. Hieronder vind je 5 van die aparte kledingstukken, die weinig mensen écht kunnen waarderen.

1. Bermuda broek

De Bermuda Driehoek. Je weet het wel, die denkbeeldige magnetische driehoek tussen de Bermuda-eilanden, Puerto Rico en Miami, waar vliegtuigen en schepen op mysterieuze wijze verdwijnen. Nou, bij deze verwijzen we jullie door naar de bermuda, die korte broek dus. Moet die nou terugkomen? Als het aan ons ligt niet, hij staat gewoon weinig mensen écht mooi. De lengte van de bermuda knipt je benen in tweeën, waardoor jij deze ex-trend alleen maar met lange latten kan rocken. Beste bermuda broek, ga alsjeblieft terug naar de camping of de driehoek itself.

2. Leggings

Alhoewel leggings enorm fijn zitten, is dit kledingstuk toch echt de moeder der verwarrende modetrends. Het ene jaar loopt niemand ermee, het jaar erop zien we niets anders. Lieve mensen, laat die leggings maar gewoon in de kast liggen tenzij je ze combineert met bijvoorbeeld een leuke tas, fraai petje of een te gekke zonnebril. In alle andere gevallen: nope.

3. Soepjurk

Dit stukje stof kan sexy zijn, maar ziet er in de meeste gevallen een beetje slonzig uit. Echter, als je de soepjurk combineert met wat leuke accessoires zoals een snoezige pump en een flatteuze tas, dan kan het zo zijn dat je deze trend compleet rockt. Voor de rest is deze jurk een complete flop!

4. Low rise jeans

Nog een lekker broekie in dit rijtje: de low rise jeans. Deze topper werd veel gedragen in de jaren negentig, een échte mode geschiedenis knaller. En dat had zo moeten blijven, geschiedenis. Die lage spijkerbroek is altijd al een beetje randje ordinair geweest en daar komt geen verandering in. Mocht je toch dol zijn op deze mis-fits, combineer ze dan met een sportieve gymp of cowboylaarzen, een stijlvolle tas en country-achtig blousje. O ja: old school mag ook.

5. Nickelson

Sorry, maar deze trend hebben wij nooit begrepen. Noem ons een stel onwetende trutten, maar de Nickelson jas is het gewoon niet voor ons en nooit geweest ook. Deze wat obscure vuilniszakken waren ooit in en geloof het of niet, maar iedereen liep hiermee. Oh vergeet niet dat bondje aan de kraag. Afschuwelijk!

Maar onthoud één ding: de mode veranderd natuurlijk voortdurend en veel trends blijven (helaas) terugkomen. We zullen het er maar mee moeten doen girls..

Lees ook: Help! de Low-rise jeans komt weer terug in de mode