Iedereen met een iPhone krijgt wekelijks meldingen over zijn/haar schermtijd. En eerlijk, da’s wel even schrikken. Je wordt immers elke keer weer geconfronteerd met de hoeveelheid tijd die je spendeert op je telefoon. Oké, we kunnen tegenwoordig ook slecht zonder aangezien je in meerdere groepsapps zit, je mails ontvangt via je telefoon of even het nieuws checkt. We voelen een FOMO-vibe opkomen. Daarom is het belangrijk dat we toch onze meldingen muten. Waarom? Dat lees je hieronder.

@pexels.com
@pexels.com

Redenen voor het muten van je telefoon

Alleen als je echt ergens mee bezig bent, dan het lukt het je waarschijnlijk wel om een paar uurtjes niet achter je telefoon te kruipen. En geef toe dat voelt oprecht heel goed! Maar waarom zou je overwegen je meldingen van WhatsApp en Instagram uit te zetten?

1. Je wordt er een stuk ontspannender van

Stel je voor, je wordt wakker met een leeg scherm. Hóé ontzettend fijn zou dat zijn? Die reeks onbeantwoorde nutteloze berichtjes zijn dan niet langer meer het eerste wat je ziet als je wakker wordt. Dit kun je allemaal later wel bekijken. Eerst gewoon even rustig ontbijten en een kop koffie naar binnen gieten.

2. Je kunt je toch echt beter focussen

Ook als je aan het werk bent, heb je waarschijnlijk je privé telefoon naast je liggen of je hebt Web Whatsapp aanstaan. Handig, maar dan ook erg afleidend, want negen van de tien keer krijg je een berichtje binnen die helemaal niets met werk heeft te maken. Daarom is het beter om gedurende de dag je melding uit te zetten. Win-win: je productiviteit gaat er echt een stuk op vooruit.

3.  Even tijd voor elkaar

Vaak als je met je partner of een vriendin op de bank zit eindigt het in een grote telefoonsessie en laat dat nou net niet de bedoeling zijn. Quality time met je partner of gewoon een vriendin is ontzettend belangrijk. Niets is zo irritant als je het gevoel hebt dat je tegen een muur aanpraat. Dus wat gaan we doen: meldingen uit. Juist ja!

4. Minder druk

Je hoeft natuurlijk niet altijd meteen te reageren, ook al voelt dat nu wel zo. Als iemand je dringend nodig heeft, dan weet diegene wel een andere manier te vinden om je te benaderen. Gebeld worden kan wel als je je meldingen voor alle online platformen hebt uitstaan.

Lees ook: Waarom sociale media de romantiek verpest