Wij houden van reizen en zijn altijd op zoek naar mooie plekken om naartoe te gaan. Zo tipten we al om een roadtrip te maken door Schotland, schreven we over bijzondere Airbnb’s in Europa en waren we heel enthousiast over Zuid-Afrika. Heb je nog meer inspiratie nodig? Dit zijn de plekken om naar toe te gaan in 2018!

Essaouira – Marokko

Marrakesh in Marokko is ontzettend populair bij toeristen, maar als je een plek zoekt die wat rustiger is, dan is Essaouira de plek waar je naartoe moet gaan. De stad ligt aan zee en is een goede plek om te windsurfen of kitesurfen. Maar ook voor een relax vakantie. De stad heeft mooie stranden, leuke boetiekjes, een levendige haven en nog veel meer. En Marrakesh is met de bus goed te bereiken.

Foto via iStock

Dubrovnik – Kroatië

Het noorden van Kroatië is erg populair, maar ook het zuiden heeft veel te bieden. Dubrovnik ligt aan de Dalmatische kust en heeft prachtige kalkstenen straatjes. Loop door de straatjes, ga zeilen langs de mooie kust vol met eilandjes, bezoek het grote meer en de cathedraal en ga daarna zonnen bij een van de stranden.

Dubrovnik Kroatië femfem Dubrovnik Kroatië 2 femfem
Foto’s via John Weinhardt en Markus Clemens via Unsplash

Kingston – Jamaica

De hoofdstad van Jamaica is een culturele bestemming. Kom in contact met de locals voor de beste plekken om te eten, bezoek het Bob Marley museum, eet lekkere jerk chicken, geniet op een strand van de dansende mensen en luister naar goede reggae muziek. En bezoek ook de Blue Mountains voor een prachtig uitzicht over de bruisende stad.

Kingston Jamaica femfem Kingston
Foto’s via Uncommon Caribbean en iStock

Laikipia – Kenia

250 kilometer ten noorden van Nairobi ligt de Laikipia regio. In de Laikipia regio van Kenia ligt een beschermd gebied van meer dan 35 duizend hectare. Je vindt er onder andere olifanten, leeuwen en cheeta’s. Ga op excursie door het land en zie wat de prachtige regio te bieden heeft. In dit gebied vindt je ook de Masai en Samburu tribes die een interessante en kleurrijke cultuur hebben.

Group of African women from Samburu tribe, Kenya, Africa Wide angle photograph of some grey elephants at a waterhole
Foto’s via iStock en iStock

Ljubljana – Slovenië

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en een mooie combinatie van oud en nieuw. De Ljubljanice rivier scheidt de Old Town van het Center district. Het is een charmante stad met prachtige architectuur, interessante museums, leuke cafés en veel historie.

Ljubljana city center - Tromostovje, Slovenia

Foto via iStock

Seoul – Zuid-Korea

Seoul is een combinatie van pop cultuur, technologie en traditionele gewoontes. Je ziet er traditionele kledij, markten en Boeddhistische tempels, maar ook wolkenkrabbers en Instagram waardige cafés. Er is genoeg te doen en te zien in deze diverse stad.

Sunset at Seoul City Skyline,South Korea. Autumn season of  Gyeongbokgung Palace in Seoul,South Korea.
Foto’s via iStock en iStock

Sucre – Bolivia

De hoofdstad van Bolivia staat bekend om de mooie witte gebouwen en koloniale architectuur. Er is genoeg te zien en te doen, de stad heeft verschillende musea, cathedralen en andere mooie plekjes. Ook heb je een prachtig uitzicht op de bergen.

View of Sucre, Bolivia

Foto via iStock

Enorme reislust? Het zin in je genen!