Vrijdagmiddag is het dan eindelijk zover: het is weer weekend. Je zegt je collega’s gedag en laat de werkweek van je afglijden. Twee hele dagen waarin jij kunt doen wat je wil. Uitslapen, sporten, Sex Education bingen… Hoe fijn zou het zijn als je elke dag zo’n vrij weekendgevoel zou hebben? Het kan! Wij geven je tips om van elke dag een weekenddag te maken.

Nodig vrienden uit voor een casual diner

Nodig wat vrienden bij je thuis uit voor een makkelijk diner. Al die gezelligheid geeft je zeker een weekendgevoel. Je wil natuurlijk niet uren in de keuken staan als je thuis komt van je werk. Laat iedereen daarom zelf kleine hapjes meenemen. Zo hoef jij niet alle boodschappen te doen en heeft iedereen minimaal werk. Jij zorgt voor de wijn. Maak je niet druk over te laat naar bed gaan, morgen kan je weer op tijd gaan slapen.

Ga naar de bioscoop

Doordeweeks zet je je gedachten meestal in de werk-modus. Ga naar de bioscoop om je gedachten even op iets totaal anders te richten. Je hebt niet per se een date nodig om naar de film te gaan, je hebt popcorn en het is een leuk uitje. Ga naar een mooie bioscoop, bijvoorbeeld een in een historisch gebouw of een die juist super modern is. Dat geeft je bezoek aan de bios een bijzonder tintje.

Maak een fancy cocktail

Een glas wijn is natuurlijk lekker als je thuis komt van je werk. Maar als je een fancy cocktail voor jezelf maakt krijg je die weekendvibes pas echt. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke cocktails met whisky of juist een gezonde cocktail.

cocktails-weekend-FEMFEM

Neem een echte pauze

Het fijne aan het weekend is dat je even tijd voor jezelf hebt. Dat schiet er tijdens de werkweek vaak bij in. Maak er daarom een punt van om elke dag even een echte pauze te nemen, zonder telefoon, laptop of iPad. Loop in je lunchpauze een rondje door het park of ga even buiten op een terrasje zitten. Neem na je werk een uitgebreid bad of ga naar een yogales. Wat het ook is dat je kalmeert, gun jezelf er de tijd voor. Zelfs doordeweeks.