Zin om een nieuwe Netflix serie te bingen? Probeer dan eens Jane the Virgin! Deze serie bevat de perfecte combinatie van de nodige drama en humor, én kijkt lekker weg. Er valt ook nog eens genoeg te bingen, want er staan maar liefst 5 seizoenen op de populaire streamingdienst. Kom hieronder meer te weten over deze hit serie!

beeld: Jane the Virgin Netflix
beeld: Jane the Virgin Netflix

Hoofdrol

De hoofdrol in deze serie is weggelegd voor Gina Rodriguez, die voor deze serie in de huid kruipt van Jane Villanueva. Een spontane, wat onhandige, 23-jarige wiens haar leven te vergelijken is met een Mexicaanse Telenovela. Ze studeert voor docent, heeft een heerlijke, maar dan ook echt heerlijke, detective aan de haak geslagen en heeft besloten maagd te blijven tot haar huwelijk. Dat laatste blijkt helaas niet zo goed gelukt te zijn..

Verhaal

Jane Villanueva groeide op als dochter van tienermoeder Xiomara Villanueva. Om te voorkomen dat ze dezelfde fout zou begaan als haar moeder, besloot ze maagd te blijven tot het huwelijk en zich te focussen op haar carrière. Ze ontmoet haar vriend Michael en leeft een prinsessenbestaan. Tot haar grootste wens ineens in duigen valt. Na een bezoek aan haar huisarts wordt ze geïnsemineerd met zaad van een donor, dat eigenlijk bedoeld was voor een patiënt in de kamer naast haar. Tot haar grootte schrik blijkt het zaad ook nog eens van haar baas Raphael te zijn. Het leven van de heilige maagd Maria staat compleet op zijn kop! Haar omgeving reageert verrast en draagt Jane op handen en voeten. Alleen voor Jane voelt dat toch echt heel anders, ze treedt namelijk in de voetsporen van haar moeder en dat was niet geheel volgens plan..

Conclusie

Jane the Virgin is een absolute aanrader die maar liefst 5 seizoenen telt, waarvan iedere aflevering vol drama en komedie zit. Lucky for you, duren de aflevering ongeveer 40 minuten. Dus pak wat wijn en een doos tissues, en geniet van deze overheerlijke Netflix parel!

Lees ook: Waarom the Queens Gambit zo’n steengoede serie is