Netflix is niet alleen voor de avonden dat jij je verveelt, met je lief op de bank een film wil kijken of wanneer je de nieuwste hit series wil bingen. Geloof het ook niet, Netflix kan je ook helpen als het maar niet lukt om in slaap te vallen. We hebben een aantal series voor jullie verzameld die overigens absoluut niet slecht zijn, maar die er wel voor kunnen zorgen dat je sneller plat ligt.

netflix series slapen FEM FEM

Nogmaals, dit zijn absoluut geen slechte series. Ze zijn juist heel erg goed! Dit zijn series waarbij je kan wegdromen, en dus daadwerkelijk ook sneller zelf in slaap valt.

Chef’s Table

Chef’s Table: dé serie over de grootste chefkoks van de wereld. Alle chefs hebben een ander verhaal met een andere visie op het gebied van koken. Bij Chef’s Table kun je heerlijk wegdromen over de meest voortreffelijke gerechten die ze maken…

Salt Fat Acid Heat

En om toch even in de kooksfeer te blijven, is Salt Fat Acid Heat ook zeker een aanrader. Alhoewel hier het koken ook centraal staat, gooien ze er weer een hele andere draai eraan. De serie vertelt het verhaal over de Amerikaanse chefkok en culinaire schrijver Samin Nosrat. Het draait in deze serie niet om de meest prachtige beelden van het eten en de passie van de makers (zoals bij Chef’s Table), maar om de essentie achter het koken en dat je die leert begrijpen.

Our Planet

Eerder schreven we al over de serie die ervoor zorgt dat we opnieuw verliefd worden op onze planeet. Our Planet laat de mooiste plekken ter wereld zien, maar wel met een boodschap die absoluut belangrijk is: we moeten vechten tegen klimaatverandering en de natuur beschermen. En dit alles terwijl je naar de iconische stem van David Attenborough luistert.

Amazing Interiors

Amazing Interiors, de naam zegt het al: het gaat over de meest geweldige interieurs van de wereld. Je komt hier ontiegelijk veel droomhuizen tegen. Zo gaan ze hier speciaal huizen langs waar het vanuit de buitenkant niet zo heel speciaal lijkt, maar zodra je het huis binnenstapt, gaat er een hele andere wereld voor je open. Naast dat je prachtige beelden van het interieur te zien krijgt, vertellen ze ook het verhaal erachter.

 

Zoek je nog meer tips op het gebied van slapen? We hebben namelijk ook de fijnste podcasts verzameld mocht het niet lukken om makkelijk in slaap te vallen.