Het hebben van een mooi gebit is voor veel mensen belangrijk. Daarom poetsen we wat af, meestal twee keer, maar soms zelfs drie keer per dag. Als je helemaal into je tanden bent kan het zijn dat je zelfs nog dagelijks staat te flossen. Nu is er een nieuwe trend: droog tandenpoetsen. Wat dat precies is, zochten wij voor je uit.

poetsen FEM FEM

Droog poetsen

De kans is groot dat je hier nog nooit van hebt gehoord en waarschijnlijk heb je het ook nog nooit geprobeerd: droog tandenpoetsen. Toch wordt deze tandenpoetstechniek al heel lang aangeraden door tandartsen. Als je gaat ‘droogtandenpoetsen’ betekent dit dus dat je je tanden poetst zónder water of tandpasta. Zijn we dan al jaren onze tanden verkeerd aan het poetsen?

Tandplak

Tanden poetsen zonder water of tandpasta heeft eigenlijk best veel voordelen. Waarom hebben de meeste mensen er dan nog nooit van gehoord? Dit komt omdat het droogpoetsen een aanvulling moet zijn op je dagelijkse poetsroutine. Door te droogpoetsen verwijder je meer tandplak dan normaal, omdat de haartjes van de borstel dan volledig effect hebben op moeilijke plekken.

Wel is het verstandig om hierna je mond nog even te spoelen met wat mondwater. Ook zorgt het droogtandenpoetsen ervoor dat je langer poetst, omdat er geen seintje komt dat je ‘klaar’ bent (denk maar aan het schuimen van je tandpasta). Toch is het nog wel aan te raden om ten minste 1x per dag toch tandpasta te gebruiken, deze bevalt namelijk fluor, wat nodig is voor het versterken en behouden van je tanden.

Liever niet een extra keer poetsen? Lees hier hoe je rode wijn drinkt zonder je tanden te kleuren.