Besteed jij ook altijd zoveel tijd aan je make-up? Vanaf nu niet meer, want er is sinds dit jaar een nieuwe trend, namelijk: skin minimalism. In plaats van je hoofd vol te smeren met allemaal producten die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor je huid, gaan we ons vanaf nu focussen op de essentials. Zo wordt je huid een stuk gezonder en jij een stuk zelfverzekerder zonder make-up.

@unsplash
@unsplash

Wat is skin minimalism?

Als je aan skin minimalism doet, gebruik je zo min mogelijk make-up, alleen de essentials die wel goed zijn voor je huid. Omdat we de laatste paar maanden ons huis een stuk minder uit hoefden, is de kans groot dat je al een tijd een stuk minder make-up draagt. Nu is het bij deze nieuwe trend wel belangrijk dat je juist wel de essentials gebruikt die goed zijn voor je huid. Door deze producten te gebruiken laat je je eigen huid steeds meer het werk doen. Je bespaart dus niet alleen geld door minder producten te gebruiken, maar je huid wordt ook nog eens een stuk gezonder.

The new glow-up

Door veel beautygoeroes en experts wordt de trend gezien als de nieuwe glow-up. Ook is te zien dat een meer natural make-uplook steeds populairder wordt. Mensen gaan steeds meer hun eigen schoonheden zien en proberen deze zo natuurlijk mogelijk te versterken. De natural make-up look is in de afgelopen jaren wel met 180% toegenomen.

Hoe doe ik aan skin minimalism?

Deze nieuwe trend zorgt ervoor dat je huid zo gezond mogelijk wordt. Het reinigen van je gezicht is dus de belangrijkste stap. Als je je huid namelijk niet reinigt, hebben de volgende stappen in je make-up routine weinig zin meer, omdat de producten een stuk minder worden opgenomen. Masseer je gezicht dus met een goede cleanser, het liefst 2x. Daarna kun je verder met de gezichtsverzorging, hierin zijn 3 ingrediënten heel belangrijk: namelijk vitamine C, retinol en SPF. (Daarnaast kun je als je dat wil ook nog Vitamine E, ceramide en niacinamide gebruiken.) Een volgende belangrijke stap is het gebruik van olie tijdens een gezichtsmassage. Voor een gezichtsmassage hoef je namelijk maar weinig producten te gebruiken, voor een groot effect op je huid. Je kunt olie gebruiken om de schade aan je huid te beperken. Voor nog meer effect kun je ook jade rollers en een gua sha gebruiken voor je dagelijkse routine.

@barbiannaxwhen u do skincare but ur skin don’t care 🤡 ##guasha ##guashatutorial ##guashamassage ##facemassagelifting ##facemassagetips ##fypツ ##trending ##viral ##foryo♬ Telepatía by Kali Uchis but slowed – Read dorohedoro

Je huid nog beter verzorgen? Lees dan hier wat scrubben met je huid doet!