We kunnen het wel constant hebben over relaties, maar single zijn is voor sommige mensen misschien wel net zo fijn. Hier zijn een paar fijne voordelen aan single door het leven gaan, want ja, die zijn er genoeg!

josephine

Je bent vrij om te denken wat jij wilt

We willen normaal binnen een relatie niet dommer overkomen dan wat we zijn, dus houden we vele gedachtes voor onszelf. Als je niemand hebt, kun je lekker onbezorgd je gang gaan en fantaseren over de meest rare dingen.

Je hebt meer geld – veel meer geld

In een relatie merk je al snel dat je iets voor elkaar koopt, uiteten gaat, dubbele boodschappen moet doen en noem maar op. Als je single bent heb je hier totaal geen last van. Cadeautjes kopen voor de schoonfam voor kerst? Nope!

Je leert om echt kieskeurig te zijn

Als je lang single bent (om wat voor rede dan ook), ben je vaak iets kritischer als het aankomt op het zoeken van een partner. Dit is helemaal niet zo erg, want zo leer je écht iemand te zoeken die het best bij je past.

Geen ruzie of gezeik

Oh, zo lekker om geen ruzie te hebben met je partner. Een heerlijk onbezorgd leventje waarbij je niet bang hoeft te zijn dat, wanneer je partner zijn dag niet heeft, jij de sigaar bent.

Bingewatchen zonder regels

Je kent het wel: “Ik dacht dat we samen zouden kijken”, “Waarom heb je verder gekeken zonder mij?”. Als single kun je elke serie kijken die je wilt, zonder dat je hoeft te wachten op iemand. Ben je eerder klaar met werk? Slinger die tv aan! Ga je lekker even in bad liggen? Pak die tablet erbij. Nooit hoeven wachten op iemand met serie kijken is écht te chill.

Advies geven aan vrienden

Hebben je vrienden ruzie of gedoe binnen hun relaties, niet. jouw. probleem. Can’t. Relate. Je hoeft ze ook geen relatieadvies te geven, want dat gaat een beetje lastig als je zelf niet in een relatie zit. Leven voor de drama, zonder de drama zélf mee te maken. Dat is nog eens genieten!

Hier wat tips hoe je optimaal kunt genieten van het single leven!