Ben je nog single? Dan zullen er vast al een hele hoop mensen aan je hoofd hebben gezeurd dat je echt op zoek moet naar een partner. Het single leven wordt vaak als eenzaam beschouwd, maar hoe kun je nou optimaal genieten van het single zijn? Als je alleen kunt genieten van je eigen fijne leven, kun je immers op termijn ook geen sterke relatie opbouwen met iemand anders. Toch? Juist daarom geven wij je tips hoe je optimaal kunt genieten van het single zijn, gewoon, omdat het juist nu kan.

woman holding pink petaled flower

Ga van de bank af en doe leuke dingen

Niemand wordt blij van de hele dag alleen thuis zitten. Doe daarom eens iets leuks en verwen jezelf met een avondje bioscoop of koop de hele stad leeg op een koopavond. Voel je je nog steeds alleen? Ga dan iets leuks doen met een vriend of vriendin. Kook bijvoorbeeld een keer voor je vrienden en eet het gezellig samen op, of ga gezellig iets buiten de deur eten. Je verdient het om iets leuks te mogen doen!

Zorg goed voor jezelf

Je mag jezelf ook best een beetje verwennen! Als je goed voor jezelf zorgt, zul je daar op alle gebieden veel voor terugkrijgen. Verzorg lekker een verwen avondje voor jezelf en lak je nagels en doe een maskertje op. Ga ook nog even lekker naar de sportschool en je zult je veel beter voelen. Selfcare is de sleutel tot geluk en je zal je echt veel fitter, energieker en zelfverzekerder voelen. Én wanneer jij je lekkerder in je vel voelt, zullen andere mensen jou ook een stuk aantrekkelijker vinden.

Stel doelen voor jezelf

Wat is er niet fijner dan vooruit te kijken via de doelen die je voor jezelf stelt. Je zult je een stuk fijner voelen, wanneer jij elke dag weer een beetje vooruitgang ziet en je zult leren vertrouwen op je eigen kunnen. Op deze manier kijk jij niet meer op tegen de volgende dag, maar zul jij zin hebben om de volgende dag weer een beetje vooruitgang te boeken. Elke stap vooruit, is een stapje verder naar de toekomst, toch?

Geniet van wat je hebt

Wees niet zo negatief! In plaats van te kijken naar wat je niet hebt, kun je beter kijken naar wat je wel hebt. Je zult zien dat je best wel veel mooie en fijne dingen om je heen hebt, waardoor jij gelukkig kan zijn. Je hoeft niet alleen gelukkig te zijn wanneer jij een partner hebt, je bent een sterke vrouw, jij red je wel alleen! De mooie dingen om je heen, zijn genoeg om jou gelukkig te maken. En geloof mij, er zijn een hele hoop mooie dingen om je heen!

Verwen jezelf

Om goed verwend te worden, heb je niet per se een man nodig! Ga los op de foutste nummers en neem lekker een extra glas wijn, het is echt geen probleem. Maar je mag jezelf ook wel even goed verwennen op sexueel gebied. Misschien voelt dit nieuw voor jou, maar de positieve effecten van een beetje self love zijn eindeloos! En eigenlijk is het best wel leuk om zo met jezelf bezig te zijn. Probeer en experimenteer en zorg dat de tijd die je met jezelf doorbrengt leuk is! Je bent het waard.

Zorg dat je een leuke tijd hebt

Dacht je dat je huis schoonmaken niet leuk kan zijn? Dan heb je het mis. Zet een leuke podcast op, zing keihard mee met de leukste nummers of bel ondertussen met een vriendin. Maak van de tijd die je met jezelf doorbrengt ook echt een leuke tijd, waar je met een fijn gevoel op terug kan kijken. Als je dan toch bezig bent, zoek je kledingkast ook even uit en ga als een echte interieur styliste aan de slag in je huis. Koop ook meteen een bloemetje voor jezelf om je huis op te fleuren. Zo kom je met een fijn gevoel terug van je werk en voel je jezelf minder alleen.

Ben jij al lang single? Dit is waarom je als je langer single bent, beter zult zijn in je volgende relatie.