De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat we lekker binnen blijven en het zo gezellig mogelijk maken! En dan het liefst met een lekker taartje bij je kop thee… Met deze Nutella Cheesecake heb jij zeker wat lekkers te smullen. Wie houdt er nou niet van deze combinatie? Geloof ons maar als we zeggen dat hij enorm lekker is, maar ook makkelijk om te maken. 3,2,1 smullen maar!

Ingrediënten Nutella cheesecake:

  • 80 gram boter
  • 3 eieren + 2 eierdooiers
  • 75 gram crème fraîche
  • 750 gram smeerbare roomkaas
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 gram sprits
  • 75 gram Nutella
  • zaadjes van 1/2 vanillestokje

Bereidingstijd: 25 minuten | Baktijd: 1 uur | Rusttijd: 4 uur

Zo maak je de taart:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2: Doe de sprits in een plastic zak en sluit die goed. Rol met de deegroller eroverheen zodat de koek goed verkruimeld is.
Stap 3: Laat de boter in een pannetje smelten. Wanneer het gesmolten is haal je het van het fornuis af en roer je de koekkruimels er doorheen.
Stap 4: Doe het mengsel in een bakvorm van 23 cm en druk het goed aan, zodat het goed verdeeld is. Plaats het dan 10 minuten in de oven.
Stap 5: Roer de roomkaas in een grote kom met een spatel los. Voeg de suiker en de eieren er aan toe en roer het tot een glad mengsel. Dan doe je één voor één de eierdooiers erin, waarbij je elke keer goed roert. Doe de crème fraîche en de vanille zaadjes erbij en roer dit goed door.
Stap 6: Schep het mengsel op de inmiddels uit de oven gehaalde koekkruimelbodem, zodat het eerlijk verdeeld is. Strijk het glad.

De Nutella

Bovenop de taart komt de Nutella in een spinnenweb vorm.
Stap 1: Maak de Nutella zacht door de pot in een pan met heet water te zetten.
Stap 2: Maak dan van de Nutella hele rondjes over cheesecake die je steeds ‘groter’ maakt. Begin in de binnenkant van de taart en maak dan een rondje een stukje verder en weer een rondje een stukje verder, totdat je aan de rand van de cheesecake bent.
Stap 3: Trek met een stokje vanuit de middelste cirkel naar de verste cirkel. Doe dit nog 7 keer, zodat je een spinnenweb krijgt.

Tip: Wil je een sterkere Nutella smaak in je taart. Doe dan als je het roomkaasmengsel bij het koekkruimelmengsel in de bakvorm doet, eerst de helft erin, dan een laag Nutella en dan de rest van het mengsel erin.

Klaar? Bakken maar!

Stap 1: Doe de taartvorm in de oven en verlaag de temperatuur naar 140°C. Laat de taart 45 – 60 minuten bakken.
Stap 2: Haal hem eruit als hij gaar is. Dit weet je als het midden van de taart een vaste vorm heeft gekregen, maar nog wel zacht heen en weer kan bewegen.
Stap 3: Laat de cheesecake afkoelen in de koelkast voor teminste 4 uur. En dan is je taart klaar! Eetsmakelijk!

Houd jij van Radler? Dan is deze kwarktaart vast iets voor jou.