Sommige mensen doen niets liever, en voor sommige is het hun grootste nachtmerrie. We hebben het hier natuurlijk over daten! Ondanks het feit dat daten natuurlijk hartstikke gezellig kan zijn, gaan er vaak veel ongemakkelijkheden mee gepaard. Want hoe begroet je iemand die je nog nooit eerder hebt gezien, en wát zeg je als er een stilte valt? Deze date blunders hebben we allemaal wel eens meegemaakt!

#1 De ontmoeting

Je hebt een paar dagen (of weken) gechat, en nu is het eindelijk tijd om elkaar in het echt te zien! Terwijl je onderweg bent naar de bar waar jullie afgesproken hebben, bedenk je je al hoe je hem gaat begroeten. Een knuffel of toch 3 kussen? Wanneer je je date ziet, beslis je voor de knuffel te gaan. Maar hij kiest precies het tegenovergestelde! De begroeting eindigt in een awkward kus nét naast je mond.

#2 De foto

Deze is vooral herkenbaar voor degene die gebruik maken van dating apps. Sommige mannen (en vrouwen!) hebben nu eenmaal het talent om zichzelf nét wat knapper voor te doen dan dat ze eigenlijk zijn. Je vroeg je al af waarom hij geen foto’s met vrienden heeft, maar dat is hoogstwaarschijnlijk omdat hij twee koppen kleiner is…

#3 De pasta pesto man

Natuurlijk is het super lief wanneer je date voorstelt om voor je te gaan koken, maar mannen: doe eens je best! Met een pasta pesto ga je echt niet de vrouw van je dromen voor je winnen. En met een risotto zónder kruiden ook niet!

#4 Betalen

Of je date nu leuk was of niet, er moet uiteindelijk betaald worden. Hoewel uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de mensen nog steeds vindt dat de man moet betalen op de eerste date, blijft het een gevoelig onderwerp. Nog erger: hij heeft helemaal geen geld bij!

#5 Praten over je ex

Praten over je ex (vooral op een eerste date) is een no no. Je bent er tenslotte om elkaar te leren kennen! Het laatste waar je zin in hebt is het aanhoren hoe lief de puppy van Chantal was en waarom Sasha een narcist is. Ugh!

#6 Ongemakkelijke stiltes

Soms is je date nét wat minder sociaal dan wat je gehoopt had, en is een ongemakkelijke stilte het gevolg. Terwijl jullie tegenover elkaar zitten (en je maar om je heen begint te kijken omdat je jezelf geen houding weet te geven) maakt hij óók nog eens de meest ongemakkelijke opmerking ooit, “Dus daar zitten we dan…”

#7 De gierige date

Jullie hebben samen in een leuk restaurantje afgesproken met een shared dining concept. Zo kun je lekker van alles proeven en hoef je niet steeds van zijn bord te stelen. Ideaal! Echter komt aan het einde van het diner de rekening en rekent hij uit hoeveel jij exact gegeten hebt. Én vraagt hij je om dit bedrag vervolgens in cash te betalen.

#8 Tafelmanieren

Een date bestaat nu eenmaal vaak uit eten en drinken. Dat kan natuurlijk heel romantisch zijn, mits hij tafelmanieren heeft. Wanneer hij niet weet welk bestek te gebruiken, of wanneer hij enorm smakt, is dit ronduit goor!

#9 Dronken

Het is heel gezellig om samen een wijntje te drinken (dit kan zelfs een positief effect hebben tussen de lakens) maar don’t overdo it! Het is namelijk enorm gênant wanneer één van jullie te diep in het glaasje gekeken heeft en vreemde dingen gaat uitkramen.

#10 Het afscheid

Net als de ontmoeting is het afscheid ook altijd *een ding*. Geven jullie elkaar een knuffel of gaan jullie voor de zoen? Deze allesbeslissende keuze kan nog wel eens voor ongemakkelijke momenten zorgen…

Lees ook: Deze dingen mag je absoluut niet doen op een eerste date