Heb jij zin om te genieten van het heerlijke Italiaanse eten, goede wijn en een mooie omgeving? Dan hebben wij misschien wel het perfecte hotel gevonden in Italië. Hier kun je gezellig met je beste vriendin of juist romantisch met je lover overnachten tussen de wijngaarden en genieten van de mooie omgeving.

Casa di Langa

In dit hotel kun je overnachten tussen de wijngaarden voor een echte relax vakantie. Het verblijft ligt tussen de Piedmont’s bergen en geeft een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Het is gelegen tussen de wijnregio’s Barolo, Barbaresco en Alta Langa. Het hotel staat bekend om haar duurzame constructie met alleen lokale materialen én de echte Italiaanse architectuur. Het gebouw staat in een gebied van ongeveer 42 hectare wijngaarden en natuurlijk landschap. Hier kan en mag je dus eindeloos doorheen struinen! Verveelt het? Kunnen we ons niet snel voorstellen, maar is natuurlijk geen probleem. Dan kun je het naastgelegen UNESCO werelderfgoed gebied bekijken. Hier groeien witte truffels, waarnaar je onder leiding van een gids ook kan zoeken.

Over de ruimte hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt namelijk zo je hele vriendinnengroep meenemen. Het hotel heeft 39 kamers beschikbaar. Iedere kamer beschikt over een eigen terras, leefgedeelte en badkamer (met regendouche, yes!). De kleurkeuze is een en al rust. De lichte mosterdkleuren, natuurlijke houtmateriaal, terracotta en keuze voor veel leer en glas passen goed samen en vormen een geheel. Het geheel waarin jij je zo op je gemak gaat voelen.

Slapen tussen de wijngaarden
Casa di Langa

Faciliteiten

Je kunt je werkelijk dagen bezighouden in dit gebied, want Casa di Langa heeft als hotel enorm veel te bieden. Zo kun je hier lekker tot rust komen in de Lelòse Spa & Wellness. Deze is de hele dag geopend dus je kunt hier uitgebreid chillen in de sauna of jacuzzi. Ook kun je verschillende behandelingen voor gezicht en lichaam boeken. Er is zelfs een behandeling voor koppels. Romantisch! Ook kun je met mooi weer chillen bij de verwarme infinity pool. Hier heb je adembenemende uitzichten over de omgeving. Verder kun je je in het zweet werken in de bijbehorende gym en lekkere lokale gerechten proeven in het restaurant. Ontbijt, lunch en diner op z’n Italiaans! Yum..

To do

Het hotel biedt zelf meerdere acitiviteiten aan. Je kunt bij hen bijvoorbeeld een wijnproeverij (uiteraard) of een kookworkshop doen! Echt Italiaans leren koken willen we allemaal wel toch? Het hotel is gelegen naast het dorpje Alba, wat weer vlakbij ligt bij Turijn en Genua in het noorden van Italie. Naast dat je kunt overnachten tussen de wijngaarden, kun je er ook meer doen. Lokale wandeltours of een lange rit met een vespa. Heel wat mogelijkheden om het een weekje (of twee) vol te houden dus.

Wat kost een verblijf in dit hotel

Dat het niet het goedkoopste hotel is, klinkt vast niet gek. Het heeft zo’n beetje alles te bieden wat je maar kunt bedenken dus daarvoor zul je ook in de buidel moeten tasten. Een nachtje in dit hotel buiten het hoogseizoen kost je voor twee personen ongeveer €550,-. Mocht dit boven jouw budget zijn, maar wil je wel een keertje goed uitpakken. Doe het dan op doorreis, zodat je toch kan overnachten tussen de wijngaarden. Wel belangrijk om te weten dat je niet heel ver vooruit kunt boeken dus je moet het goed in de gaten blijven houden.

Wijngaarden
Casa di Langa
Wijngaarden
Casa di Langa

Lees ook: Deze Airbnb heeft uitzicht op de Duomo in Florence