Je ziet op TikTok steeds vaker dat mensen van alles proberen te maken in de airfryer: van pizza’s tot brownies en nog veel meer recepten. Soms gaat het goed en sommige dingen zijn gewoon simpel gezegd niet bedoeld om in de airfryer gemaakt te worden. Toch is er weer een nieuw probeerseltje: pannenkoeken.

pannekoeken airfryer

Airfryer pannenkoeken: is het een do of don’t?

Op TikTok zie je veel video’s voorbij komen over recepten die je in de airfryer kunt maken. Zo heb je de meest logische: patat, aardappeltjes, kip en vlees. Toch worden nog steeds de meest verrassende dingen in de airfryer gestopt en soms komt daar een heerlijk makkelijk en snel recept uit. Maar soms moet je toch maar niet alles proberen wat je op TikTok ziet.

In de TikTok video is te zien hoe iemand minipannenkoekjes in de airfryer maakt. Het lijkt erop dat dit de Amerikaanse pannenkoekjes zijn. Maar je kunt natuurlijk gewoon het normale recept voor pannenkoeken gebruiken en kijken of dat hetzelfde resultaat heeft. En ander kun je verderop nog een recept vinden voor de American pancakes, zoals die je in de video ziet.

@tommywinkler

I think my life expectancy just grew with this one😮 #thefoodguy #pancakes #foodhacks #airfry #kingofcrunch #diy

♬ Funny Song – Funny Song Studio & Sounds Reel

American pancakes en pannenkoeken

Er zijn aan het uiterlijk eigenlijk maar twee duidelijke verschillen te vinden: de grootte en de dikte. De smaak kan natuurlijk ook wel verschillen, maar voor het grootste gedeelte zijn zowel de American pancakes als Nederlandse pannenkoeken gemaakt van een beetje beslag. Als je nu toch wil weten hoe je American pancakes kunt maken (zodat je de bovenstaande video na kunt maken), kijk dan hieronder voor het recept.

Fluffy American Pancakes recept

  1. Giet het meel, bakpoeder, zout en fijne suiker in een grote kom nadat je ze hebt gezeefd. Klop in een andere kom of maatbeker de melk en het ei lichtjes door elkaar en meng daarna de gesmolten boter erdoorheen.
  2. Voeg het melkmengsel toe aan het meelmengsel en meng met een vork totdat een glad beslag is ontstaan. Eventuele klontjes zullen snel verdwijnen door te mengen. Laat het beslag enkele minuten rusten.
  3. Zet een anti-aanbakpan op het vuur en laat deze op middelhoog vuur warm worden. Voeg vervolgens een beetje boter toe aan de pan en wacht tot het gesmolten is. Giet dan een lepel beslag in de pan (of twee als je pan groot genoeg is voor twee pannenkoeken tegelijk). Het beslag zal erg dik lijken, maar dit is normaal.
  4. Wacht gedurende ongeveer drie minuten totdat er bubbels ontstaan aan de bovenkant van de pannenkoek en de randen beginnen te stollen. Draai de pannenkoek om en bak nog eens twee minuten totdat beide zijden goudbruin zijn en de pannenkoek een dikte van ongeveer één centimeter heeft bereikt. Als de pannenkoek te donker wordt, verlaag dan iets de temperatuur voor het volgende bakproces.
  5. Blijf doorgaan totdat al het deeg op is. Je kunt de pannenkoeken warm houden in een oven op lage temperatuur, maar ze zijn het lekkerst wanneer ze net uit de pan komen.
  6. Dien op met overvloedige porties authentieke ahornsiroop en indien gewenst extra boter.