Misschien winnen Nederlandse films dan geen Oscars, enorm vermakelijk zijn ze wel! Tijdens het filmfestival in Cannes is bekend gemaakt dat we weer een nieuwe film van Nederlandse bodem kunnen verwachten, namelijk Piece of My Heart. En met niemand minder dan Jan Kooijman, Gijs Blom en Tina de Bruin in de cast!

Piece of My Heart

Hoewel het misschien zo klinkt, is Piece of My Heart geen rom-com. Het is daarentegen een drama en speelt zich af tijdens de roaring 70’s. Het vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de jonge vrouwen Irma en Olga. Beiden zijn getalenteerde danseressen die de de ambitieuze balletwereld proberen te betreden. Olga blijkt alleen minder goed om te kunnen gaan met de druk en stort al snel in een losbandig leven vol alcohol, drugs en eetstoornissen. Irma moet toezien hoe haar beste vriendin zich de afgrond in werkt…

De cast

De drama is een stuk serieuzer en we zijn heel benieuwd hoe de cast hun rollen gaat vertolken. In Piece of My Heart kunnen we acteurs Peter Paul Muller, Gijs Blom, Daniel Boissevain, Jan Kooijman, Gijs Scholten van Aschat en Yannick Jozefzoon terugzien. Behalve deze sterrencast, zullen de hoofdrollen gespeeld worden door nog onbekende gezichten. Zo zullen danseressen Roos Englebert en Elaine Meijerink, die allebei over het Royal Conservatoire zitten, de rollen van Irma en Olga vertalen.

Piece of my Heart zal in het najaar van 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn! Nog even geduld dus…

Lees ook: Dit is de cast van de nieuwe Nederlandse Netflix Original ‘Dirty Lines’