Terwijl veel mensen juist luisteren naar muziek tijdens hun reistijd naar werk, stijgt de populariteit van podcasts ook. Maar waar moet je eigenlijk beginnen? Het zoeken van een fijne podcast is soms net als het vinden van een film op Netflix, en voor je het weet ben je weer een uur verder. Afijn, we hopen het allemaal iets makkelijker voor jullie te maken en hebben weer een aantal fijne podcasts verzameld voor je.

podcasts reizen FEM FEM

Echt Gebeurd

Zoals de titel al zegt, vertellen ze bij deze podcast verhalen die waargebeurd zijn. En wat grappig is om te vertellen is dat Echt Gebeurd helemaal niet ontstaan is als podcast. Het werd namelijk georganiseerd in het Amsterdamse theater Toomler. Hier vertelde de mensen op een klein podium hun waargebeurd verhaal. Daarna bleven ze maar groeien en kon je zelfs edities van Echt Gebeurd vinden op festivals zoals Lowlands en Into The Great Wide Open.

Echt Gebeurd Podcast

The Daily

The Daily is onderdeel van de New York Times het het houdt je op de hoogte van het nieuws in het buitenland. Verslaggeven Michael Barbaro pakt verschillende onderwerpen uit de krant en doet daar verslag over. Merk je toch dat jouw voorkeur uitgaat naar Nederlands, dan heb je geluk want er is ook een Nederlandse versie genaamd ‘De Dag’.

The Daily Podcast

Ear Hustle

Fan van series zoals Prison Break of Orange is The New Black? Dan is deze podcast zeker wat voor jou. In deze podcasts delen gevangen namelijk hun verhalen vanuit de gevangenis. De verhalen zijn spannend, maar het is ook ontroerend wat ze te vertellen hebben.

Ear Hustle Podcast

Podvis

Bij podcast Podvis bespreken ze actuele thema’s. Zo bespreken onderwerpen zoals de verkiezingen in Congo, de impact van hiphop en de Belgische straatsstructuur. Bij Podvis verdiepen ze zicht vooral in onderwerpen waar vaak níet over worden gesproken op het nieuws.

Podvis Podcast

De spannendste reisverhalen

Zoek je inspiratie naar vakantiebestemmingen? Dan zijn de podcasts van TUI wel wat voor jou. In deze podcasts delen verschillende reizigers hun verhalen en hoor je onder andere Katja Schuurman en Pauline Wingelaar die hun spannendste reizen ooit bespreken. En dit kan echt van alles zijn: een bevalling in een Italiaanse supermarkt of de meest gewaagde date in de jungle van Bali.

De spannendste reisverhalen Podcast

Mocht je naar nog meer inspiratie zoekende zijn wat betreft podcasts om naar te luisteren hebben we ook de top 5 leukste Spotify podcasts voor jullie verzameld, leerzame podcasts voor de momenten waarop jij je verveelt en snap je eigenlijk helemaal niks van wat een podcast is, leggen we je graag uit wat een podcast nou precies is.