Ze zeggen wel eens dat geluk een reis is en geen bestemming. Met deze uitspraak ben ik het roerend eens, soms zijn we gelukkig en soms zijn we dat niet. Mijn goal is daarom ook niet om gelukkig te zijn maar om positiever te zijn. Don’t be fooled, positief zijn is geen eitje, het kost tijd. Gelukkig zijn er genoeg manieren om positiever in het leven te staan en dat maakt die reis naar geluk ook een stuk aangenamer!

positief leven FEM FEM

Ik hoef je niet te vertellen dat je het leven een stuk leuker ervaart als je positiever bent. Maar ook ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, soms heb je er geen zin in. Misschien ben je ongesteld of loopt het niet zo lekker op werk. Life’s a bitch, but don’t let her beat you down! Door deze 4 makkelijke manieren sta jij binnen no time weer wat positiever in het leven.

1. Leer jezelf kennen

Wat zou je op dit moment blij kunnen maken? Waarschijnlijk is het antwoord complexer dan je denkt (als je het antwoord überhaupt weet).  Leer jezelf kennen zodat je altijd antwoord kan geven op deze vragen, ook als je ze zelf stelt. Hoe je dat doet? Investeer in jezelf! Lees, schrijf, maak random persoonlijkheidstesten, neem jezelf uit eten, faal in dingen, leef. Alleen op deze manier weet je wat je zou doen in situaties en hoe je jezelf daar weer uit kan halen. Investeren in jezelf is een belangrijke! Koop een paar boeken en verdiep jezelf in complexe zaken of werk je CV bij zodat je de volgende sollicitatie met een gerust hart kan voltooien.

2. Wees dankbaar

Positief zijn gaat verder dan positieve dingen denken en positieve dingen zeggen. Je moet het voelen. Somewhere down the line heb je besloten dat je positief blijft ook al is het niet altijd even makkelijk. Het geheim is dan ook om positief te zijn als het niet goed gaat, hier haal je kracht uit. Je kiest ervoor om tegenslagen als leermomenten te zien en gaat hier verder mee aan de slag.

3. Geef om te ontvangen

Mensen hebben graag het gevoel dat ze ertoe doen. Dit gevoel hebben we al sinds we als kleine babies in de armen van onze ouders liggen. Maar hoe zorgen we ervoor dat mensen ons niet kunnen missen? Draag bij aan het geluk van anderen! Vaak onderschatten we het geven en verwachten we teveel van het ontvangen. Je hoeft echt geen huis voor je beste vriendin te kopen om je goed over jezelf te voelen, waarschijnlijk voel je je daarna slechter (ook over je bankrekening). Nee, geef je collega een complimentje, ga een taartje eten met je oma of feliciteer die vriend met zijn toffe prestatie. Het hoeft je helemaal niks te kosten en je krijgt er zoveel voor terug!

4. Leg je positiviteit vast

Dus, je bent bezig met de tips van hierboven? Zorg dat je ze niet vergeet en leg ze vast. Schrijf elke dag 3 dingen op die je positief maken of maak foto’s van mooie plekjes en mensen. Maak een schilderij, teken of schrijf een gedicht. Wees creatief en uit jezelf. Dit zijn stuk voor stuk hele goede manieren om je positieve gedachtes vast te houden.

Ik snap het, je new-found positiviteit wil je het liefst delen met iedereen. Maar hoe maak je nieuwe vrienden? Dat lees je hier.