Studeren, de ene week ben je gemotiveerder dan de andere week. Nu heb je wel een leuke studentenstad, leuke vrienden en toch ook best wel een leuke studie, maar toch mist er nog wat. Een échte motivatieboost zou je kunnen krijgen door te gaan studeren in het buitenland. Je hebt niet alleen twee vliegen in 1 klap, namelijk studeren tijdens je vakantie, er zijn nog veel meer voordelen! Wij vertellen je 5 redenen om te gaan studeren in het buitenland.

@pinterest
@pinterest

Het klinkt echt als een droom, studeren op vakantie. Toch zijn er voor sommige mensen nog best wel wat struikelpunten en onzekerheden die hierbij komen kijken. Ben je er nog niet helemaal uit of je wil gaan studeren of stagelopen in het buitenland? Dan moet je zeker even naar deze 5 redenen kijken.

1. Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Als je gaat studeren in het buitenland kom je ineens in een compleet nieuwe omgeving terecht. Dit gevoel is nog extremer dan ineens van je oude vertrouwde dorpje verhuizen naar je studentenstad. Ineens spreekt niemand dezelfde taal als jij, is er een hele andere cultuur en moet je nieuwe vrienden gaan maken. In het begin is dit misschien moeilijk, maar deze dingen zorgen er wel allemaal voor dat jij een stuk zelfverzekerder wordt. You can do this!

@pexels.com
@pexels.com

2. Je wordt ondergedompeld in de cultuur van de lokale bevolking

Eén van de leukste dingen in het leven is toch wel het ontdekken van een nieuwe cultuur. Dit doen we al op vakantie door het bezoeken van kerkjes, oude dorpjes, restaurantjes en noem maar op. Als je langer in een ander land blijft, bijvoorbeeld om te studeren, kun je deze cultuur next level ontdekken. Je wordt volledig ondergedompeld in de levensstijl van de lokale bevolking. Dit kan best wel even een enorme cultuurshock zijn, maar hierdoor begin je ook je eigen cultuur nog meer te waarderen. Je kunt in je nieuwe tijdelijke thuisland op zoek gaan naar jouw favoriete koffietentje en restaurantjes, maak er helemaal je eigen tweede thuis van.

3. Je hebt heel veel tijd over om het land te gaan ontdekken

En, natuurlijk niet te vergeten, je kunt natuurlijk ook een beetje vakantie vieren. Nu je een stuk langer in een leuk land blijft, kun je veel meer uitstapjes maken dan op een normale vakantie van een paar dagen. Blijf dus niet in je comfortzone hangen maar ga echt het land ontdekken. Ga op pad met locals en ontdek de mooiste plekjes. Geniet van de mooie natuur en de mooie omgeving, dit ga je niet meer vergeten.

4. Studeren in het buitenland staat goed op je cv

En ook even praktisch gezien, studeren in het buitenland staat heel goed op je cv. Dit kan een enorme boost geven aan jouw plekje straks op de arbeidsmarkt. Als jij opvallende dingen op je cv hebt staan, zul je er sneller uitspringen bij recruiters. Daarnaast is studeren in het buitenland ook goed voor je taalvaardigheden, waar veel bedrijven ook naar op zoek zijn.

5. Je leert beter communiceren

Door continu in een andere taal te communiceren dan je moedertaal, word je slimmer. Ook krijg je meer empathisch vermogen en kun je beter multitasken. Dit komt omdat je de hele tijd aan het switchen bent tussen 2 (of meer) verschillende talen. Tijdens je tijd in het buitenland leer je niet alleen een beetje of zelfs vloeiend de taal spreken, ook krijg je de woordenschat van de locals mee. Het staat dus goed op je cv én je hebt er zelf heel veel voordeel van.

En laten we ook niet vergeten dat studeren in het buitenland sowieso een onvergetelijke ervaring gaat worden waar je jaren later nog op terug gaat kijken. Zélfs als je tijdens je reis mindere momenten hebt meegemaakt.

Lees ook: Zo scoor je jouw droombaan in het buitenland