Lig jij ook wel eens een uur lang voor je uit te staren en lukt het je maar niet om in slaap te vallen? Allemaal gedachten gaan door je hoofd en het lukt maar niet om te ontstressen en rustig te worden. We hebben er allemaal wel eens last van. Probeer deze dingen eens te doen voordat je naar bed gaat, zodat je heerlijk rustig en snel in slaap kan vallen.  ontstressen s avonds femfem

Luister naar kalmerende geluiden

We schreven al eens over hoe ASMR rustgevend kan werken, omdat je van die geluiden een fijn gevoel kan krijgen waar je relaxt van wordt. Ook Napflix is een goede oplossing voor het slapen gaan. Kijk daar slaapverwekkende video’s om je brein tot rust te laten komen. Wat ook helpt is om te luisteren naar het geluid van regen of de oceaan. Op de website A Soft Murmur kan je verschillende geluiden, zoals knisperend vuur, vogels en regen (tegelijkertijd) beluisteren.

Gebruik een lekkere roomspray

Bepaalde geuren zoals lavendel en kamille kunnen een rustgevend gevoel geven. Spray een beetje body mist op jezelf of wat roomspray op je kussen en door je kamer, zodat je kamer lekker ruikt als je in bed kruipt.

Schermafdruk 2017-10-30 10.31.01
4552-014552 The Ritual of Dao Calming Bed & Body Mist PRO
lóccitane

Let op je ademhaling

Er bestaat een trucje waardoor je sneller in slaap kan vallen. Bij de 4-7-8 techniek let je bewust op je ademhaling om je lichaam te ontspannen. Neem een comfortabele positie aan. Houd je tong tegen de achterkant van je boventanden tijdens de hele oefening, adem dan 4 seconden in door je neus, houd je adem 7 seconden vast en adem dan volledig uit door de mond met een sissend geluid. Herhaal dit een aantal keer.

Ruim je kamer op

Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd. Ruim de kleine rommel die je in je kamer hebt nog even op voordat je in bed gaat liggen. Zo wordt je minder afgeleid door de troep en kan je met een rustig gevoel gaan slapen.

Laat je telefoon liggen

Neem je telefoon niet mee naar bed. Je kunt nachtmerries krijgen als je nog tot laat bezig bent met sociale media en door het licht van je telefoon kan je brein weer ‘aan’ gaan staan en wordt het moeilijker om in slaap te vallen.

Door het doen van deze dingen in de ochtend word jij juist meer moe.