De iconische familie Meiland. We weten niet hoe ze het doen, maar toch blijken ze constant weer in de spotlights te staan. Alles wat ze aanraken verandert in goud. Erica heeft een nieuwe vriend, Maxime is zwanger en Martien zijn vermogen is ook een bedrag waar je u tegen zegt. Toch gingen wij eventjes uitzoeken wat Maxime Meiland zoal binnenharkt aan inkomsten, want ook dat moet een heleboel zijn. Wij hebben het antwoord voor je.

@maximemeiland Instagram
@maximemeiland Instagram

De Meilandjes

We beginnen met de tv-serie. Enige tijd geleden werd door Talpa-baas Niels van Baarlen, bekend gemaakt dat de familie per aflevering zo’n vijftigduizend euro zou verdienen. Met twee afleveringen per week zou het de familie Meiland alleen al voor het vierde seizoen een maandsalaris van vier ton opleveren. Hoewel het bedrag per familielid niet bekend is, kunnen we wel schattingen doen.

Een seizoen bestaat uit 12 afleveringen. Dit komt dus neer op een totaalbedrag van €600.000 per seizoen. Als je dit deelt door drie personen, kom je uit op een schatting van €200.000 per seizoen. Wellicht dienen ze een deel van het bedrag nog af te staan aan anderen of ligt het totaal nét wat lager, maar ze zal ongetwijfeld lekker cashen. Best netjes toch!

Kledinglijn

Maxime begon vorig jaar zomer een kledinglijn, of althans, dat probeerde ze. Al snel kreeg ze bergen kritiek over zich heen dat de stoffen en creaties van AliExpress zouden komen. Uiteindelijk heeft Maxime dit ook deels bevestigd en een paar maanden later was de site al offline. Waarschijnlijk is Maxime hier meer geld aan kwijt geweest dan dat ze eraan verdient heeft. Maar goed, gelukkig heeft ze een fijne buffer..

Instagram

Maxime Meiland trekt met maar liefst 467 duizend volgers op Instagram niet alleen de aandacht op televisie. Hoewel ze een groot deel van haar salaris te danken heeft aan het succesvolle programma, stromen de campagnes met merken binnen en mag ze zichzelf inmiddels toevoegen aan het lijstje van bekende Nederlandse influencers. Ze zegt zelf te schrikken van de bedragen die af en toe voor een fotootje neergelegd worden. Mmm, zal ze net zoveel vragen voor een post als Nikkie Plessen doet? We denken dat de bedragen tussen de 5.000,- en 15.000,- liggen afhankelijk van het bereik. Toch een mooi zakcentje als je maandelijks 3 of 4 samenwerkingen hebt.

Lees ook: Iets liefs doen voor een ander? Zó simpel kan het zijn!