We kunnen wel doen alsof het niet zo is, maar seksdromen hebben we allemaal wel eens gehad. Net zoals met andere dromen, komen de meest rare scenario’s voorbij. Seks met een collega, met je ex, met je beste vriendin… Je wordt wakker en het enige wat je kunt denken is: what the hell? No worries: deze sexy dromen zijn heel normaal. We vertellen je wat de meest voorkomende seksdromen zijn en pluizen uit wat ze betekenen!

seks trends 2019 FEM FEM

Seks met een collega

Wist je dat 50% van de vrouwen wel eens een seksuele fantasie heeft gehad over een collega? Heel normaal dus als die knappe co-worker opeens verschijnt in je dromen. Als je stiekem al een crush hebt op hem of haar is het natuurlijk meer dan logisch, maar ook als je seks hebt met een collega die je in real life niet kan uitstaan heeft dit een verklaring. Zo zou deze collega misschien toch wel wat kwaliteiten hebben die jou aantrekken of die je zelf zou willen hebben. Is hij of zij bijvoorbeeld geliefd bij de baas? Of kan hij goed presteren onder druk? Je droom kan je proberen te vertellen dat het goed zou zijn als jij deze eigenschappen ook toe-eigent.

Seks met één van je vrienden

Hier geldt hetzelfde verhaal: je kan misschien meer gevoelens voor je vriend hebben dan je denkt, maar dit hoeft ook alles behalve het geval te zijn. Waarschijnlijk heb je afgelopen week je vriend van een andere kant leren kennen of ben je een diepere connectie aangegaan. Deze persoon heeft je dus kunnen inspireren om meer van zijn of haar kwaliteiten over te nemen in je leven!

Beeld: Elite
Beeld: Elite

Seks met je ex

Dit is misschien wel één van de meest voorkomende seksdromen: een hete nacht met je ex-lover. Geen zorgen: dit betekent niet dat je je ex weer terug wilt; je wilt de passie, spanning en het vuurwerk! Het is waarschijnlijk dat je in je wakkere leven in een sleur bent beland. De droom vertelt je dat die passie en spanning nog steeds in je zit en naar buiten moet treden! Fleur daarom wat dingen op in de slaapkamer met je huidige partner. Een perfect excuus om een nieuw sexy setje te kopen dus!

Andere mensen seks zien hebben

Wanneer je niet zelf in the act betrokken bent maar vanaf een afstandje twee anderen seks ziet hebben, kan dit een diepere betekenis hebben dan je zou denken. Vraag jezelf af of je niet teveel aan de zijlijn staat in je eigen leven. Zo zou je je op bepaalde vlakken een buitenstaander kunnen voelen en geeft dit zich op deze manier weer in je droom. It ís that deep!

seksdromen fem fem

Seks met iemand die niet op zichzelf lijkt

Je wéét dat je seks met deze persoon had in je slaap, maar als je terugdenkt lijkt deze persoon qua uiterlijk helemaal niet op zichzelf. Heel weird, maar het heeft een betekenis! Het is namelijk een teken dat deze persoon een nieuwe kant van zichzelf heeft laten zien en jij het dat maar wat leuk vindt! Tenminste, als je je comfortabel voelde tijdens de droomseks. Als dit niet het geval was, ben je minder fan van deze nieuwe ontwikkeling.

De gouden regel

Met wie je ook seks hebt, je kunt jezelf deze drie dingen  afvragen om er achter te komen wat het is dat je onderbewustzijn je probeert te vertellen. Allereerst, voel je je aangetrokken tot deze persoon? Ten tweede, ben je recentelijk tot een diepere connectie met deze persoon gekomen (bijvoorbeeld in de vorm van een diep en betekenisvol gesprek)? En als laatste, is er iets wat je aantrekt in die persoon dat je misschien in je eigen leven ook wilt toepassen? Je kunt hier achter komen door je af te vragen welke drie eigenschappen van deze persoon opvallen en of dit matcht met je eigen doelen.

Lees ook: Dit betekent het als je de laatste tijd zo intens droomt