Het leven van Pretty Little Liars actrice Shay Mitchell lijkt ongelofelijk perfect. De celebrity leeft in pure luxe en gaat vaak op vakantie, zo vaak dat ze haar vakanties zelfs Shaycations noemt. Ook thuis met haar vriend en dochtertje Atlas lijkt ze dolgelukkig. Maar tijdens haar zwangerschap bleek het allemaal minder rooskleurig te verlopen. De actrice had toen een prenatale depressie, ze vertelde erover in een podcast.

@ShayMitchell Instagram
@ShayMitchell Instagram

Boekje open

In de podcast Katie’s Crib vertelde Shay voor het eerst hoe ze zich werkelijk voelde tijdens haar zwangerschap. De roze wolk waar veel zwangere vrouwen op zitten als ze ontdekken dat ze zwanger zijn en in de maanden daarna, was voor haar ver te zoeken. In de podcast vertelde ze over haar prenatale depressie en twijfels om opnieuw zwanger te worden. ‘Ik wil zo graag dat Atlas een broer of zus krijgt, maar ik wil niet opnieuw zwanger worden’, vertelt ze.

Angst

Toen de actrice erachter kwam dat ze zwanger was, was ze natuurlijk dolgelukkig. Toch ontstond er bij de actrice twijfel, waardoor ze niet volledig kon genieten van de zwangerschap. ‘Voordat ik zwanger werd van Atlas heb ik een miskraam gehad.’ De angst dat dit opnieuw zou gebeuren, zorgde ervoor dat ze het geluk niet meteen met heel de wereld wilde delen. Hierdoor sloot ze zich meer en meer af van de buitenwereld. ‘Ik was bang dat het opnieuw fout zou gaan en verborg het bijna zes maanden lang, waardoor ik erg asociaal werd. Ik voelde me op dat moment echt eenzaam.’

Depressie

Niet alleen de twijfels en angst zorgden ervoor dat Shay niet volledig gelukkig kon zijn met de zwangerschap. ‘Ik voelde mij gezegend en dankbaar, maar vond het tegelijkertijd echt niet fijn om in verwachting te zijn.’ Het bleek dat de actrice een prenatale depressie had. Ook geeft ze toe dat ze het moeilijk vindt om over te praten, omdat hier nog best wel een taboe op rust. Postnatale depressies zijn immers een stuk bekender dan prenatale depressies.


In de podcast praat Shay over haar gevoelens om anderen te helpen en het taboe te doorbreken. ‘Ook ik had eerst zelf niet door wat ik voelde. Ik wist zelfs niet wat het was. […] Ik dacht: Wat is dit toch? Ik begon te twijfelen aan mijzelf, omdat er ergens van je verwacht wordt dat je gelukkig móét zijn tijdens je zwangerschap.’ Door open over haar struggles te vertellen hoopt ze anderen te helpen en het probleem meer te normaliseren en bespreekbaar te maken. ‘De angst die ik voelde was verlammend. Ik dacht dat ik gek werd en vroeg me af waarom niemand me ooit voor dat gevoel had gewaarschuwd.’ Inmiddels is de actrice grotendeels van haar problemen af en is ze dolgelukkig met kleine Atlas, dit deelt ze dan ook graag op Instagram.

Lees ook: Gigi Hadid onthult wanneer ze erachter kwam dat ze zwanger was