Jij en je soulmate hebben elkaar gevonden, dat is misschien wel het beste gevoel van de wereld. Toch heeft iedere relatie ups en downs en moet er aan iedere relatie gewerkt worden. Door ervoor te zorgen dat jullie band steeds beter wordt, kunnen jullie beter door de mindere momenten van jullie relatie heen komen. Dit zijn 5 dingen die ervoor zorgen dat jullie relatie een stuk sterker wordt.

@friendswithbenefits
@friendswithbenefits

Het eerste begin in een relatie is het hebben van een klik en aantrekkingskracht. Pas daarna begint het echte werk, de relatie onderhouden. Dat is niet altijd even makkelijk en gaat ook niet vanzelf. Met deze vijf tips worden jullie sowieso hechter:

Praat over jullie angsten

Eén van de meest belangrijke dingen in een relatie is het tonen van kwetsbaarheid. Dit is heel moeilijk, maar als jullie dit allebei toch durven te doen, schept dit een band. Je bent namelijk allebei wel eens bang en daar kun je elkaar mee helpen. Het is in dit geval niet per se de bedoeling dat je je angst voor hoogtes, clowns of spinnen uitvoerig gaat bespreken, maar juist de dingen die nu gebeuren. Speelt er iets op je werk en ben je bang dat je daardoor je baan kwijt kunt raken? Spreek dit dan uit, de ander kan je steunen.

Leer van elkaar

De kans is groot dat jij en je partner allebei verschillende hobby’s en verschillende werksectoren hebben. Er is dus nog veel wat je elkaar kunt leren. Tuurlijk zijn er dingen die je voor jezelf moet houden en je eigen ding moet laten zijn. Maar hoe leuk is het om te leren van je partner en andersom? Dit zorgt er niet alleen voor dat je je allerlei soorten kennis bijspijkert, maar zorgt ook voor een stuk bewondering van je partner. En je hebt natuurlijk een beetje extra quality time.

Heb het over jullie financiële situatie

Door het te hebben over jullie financiële situatie richt je je op de toekomst. Als je denkt dat jullie relatie hier klaar voor is, is het goed om hier een keer over te beginnen. Als jullie steeds meer bij elkaar gaan zijn en misschien wel (gaan) samenwonen, is het belangrijk een goed overzicht te hebben over van alles. Door allebei hier een goed beeld van te hebben, doen jullie het samen en is niet maar 1 iemand  verantwoordelijk voor.

Wees er oké mee dat je partner niet altijd doet wat je van hem/haar vraagt

Vaak verwachten we heel veel van onze partners en in veel gevallen mag dat ook. In sommige andere gevallen is het soms goed even een stapje terug te doen en dat ook te accepteren. Als jij bijvoorbeeld schildert en heel graag op elk schilderij een reactie wil van je partner, gaat dit waarschijnlijk niet lukken. Niet omdat je partner dat niet wilt, maar omdat het op deze manier geforceerd voelt. Als je dit niet van je partner vraagt, krijg je waarschijnlijk veel meer gemeende reacties op je werk en prestaties.

@lalaland
@lalaland

Waardeer wat de ander voor je doet en spreek dat ook uit

Soms is het geven van complimentjes of het uitspreken van lieve woorden best nog wel eens een uitdaging. Toch is het goed voor jullie relatie om juist heel veel positieve energie in te brengen en de ander echt te waarderen. Wanneer de ander weet dat jij hem/haar waardeert komt dit gevoel ook weer bij jou terug. Wees dus dankbaar voor je partner en zorg ervoor dat je dit actief aan hem/haar laat weten.

Lees ook: Wat je elke dag zou moeten doen voor een succesvolle relatie