Ook al is seks geweldig, opruimen na seks is dat soms niet. Krijg jij al die vervelende vlekken er gelijk uit? Ik durf te wedden dat dit niet altijd het geval is. Hey, daar heb je ons toch voor!

spik en spak sekspartij FEM FEM

Al eerder schreven we over het kopen van je eerste vibrator. In dit artikel praten we ook over alle do’s and don’ts van het schoonmaken van je speeltje. Over het schoonmaken van vlekken die veroorzaakt zijn tijdens seks hebben we nog niks geschreven, we vonden het hoog tijd!

Wacht niet te lang met glijmiddel

Het is verleidelijk om na seks gewoon weer je ding te doen en te wachten met schoonmaken. Bij glijmiddel is dit niet je beste move. Het goedje moet snel schoongemaakt worden voor het beste resultaat. Het is belangrijk om bij glijmiddel te kijken van welke basis het gemaakt is. Is de glijmiddel op water- of oliebasis gemaakt? Dan kan jij je bed op dezelfde manier schoonmaken als dat je altijd doet. Als je siliconen glijmiddel hebt is de schoonmaak wijze anders. Je moet de vlek dan voorbehandelen met een vlekverwijderaar.

Gebruik niet te veel wasmiddel

Los van het feit dat te veel wasmiddel zo zijn nadelen voor het milieu heeft zal meer wasmiddel dan nodig is voor je vlek ook niet veel oplossen. Doordat te veel wasmiddel komt te veel zeepsop waardoor je bedsprei of kussen niet zo schoon wordt als dat je wilt.

Maak je matras met kooksoda en waterstofperoxide schoon

Voordat je afgeschrikt word door waterstofperoxide, je kan het gewoon halen bij je drogisterij. We hebben waterstofperoxide en kooksoda nodig voor een DIY vlekverwijderaar. Meng de twee ingrediënten samen met koud water en afwasmiddel. Werk vanaf de buitenkant van de vlek naar binnen met een deppende beweging. De vlek zou na dit moeten verdwijnen.

Bloed heeft koud water nodig om te verdwijnen

Hoewel het niet normaal is om elke vrijpartij last te hebben van bloed is het soms onvermijdelijk. Het kan zijn dat je seks hebt gehad tijdens je menstruatie wat normaal is en over het algemeen zelfs gezond. Soms, however, was de wilde vrijpartij wat minder enjoyable voor je matras en bedsprei. Die zitten nu helemaal onder.

Ook een gemis van voorspel kan een reden zijn dat je het niet helemaal ‘droog’ kon houden. Gelukkig is er voor deze vlek ook een oplossing. Spoel het gebied met bloed zo lang mogelijk af met koud water. Gebruik daarna een vlekverwijderaar en wacht 10 minuten. Is de vlek vers? Herhaal dan dit proces en stop het daarna in de wasmachine

Ken je ingrediënten

Regel nummer één: sperma is een eiwitvlek. Tenminste, eiwit is het moeilijkste om schoon te maken. Kwam er sperma terecht op iets wat je niet zo snel in de wasmachine stopt zoals een kussen van de bank, dan kan je dat ook gewoon met de hand schoonmaken. Je maakt de vlek het beste schoon met een vlekverwijderaar die waterstofperoxide bevat. Waterstofperoxide is perfect bij het verwijderen van vlekken op eiwitbasis. Dep de vlek altijd, nooit vegen!

Een van de beste soorten seks? Goedmaakseks natuurlijk!