Als je een keer de gym skip zal er niemand zijn die je doorheeft: behalve jijzelf! Vervolgens verplaats je jezelf naar de bank en trek je een fles wijn open om naar alle jaloersmakende lichamen te kijken die voorbij komen. Dit wil jij ook! Maar hoe dan? Gewoon je vriendin opbellen om te gaan sporten.

Motivatie

Als je het lichaam van je dromen wilt, moet je daar helaas wel wat voor doen. Toch is de verleiding al snel groot om thuis te blijven als dat flesje wijn nog in de koelkast staat. De motivatie is gewoon erg ver te zoeken en wat we ook proberen, uiteindelijk belanden we overal behalve de sportschool. Mocht de sportschool je echt zo tegen staan: hoelahoepen blijkt net zo effectief!

Ga met een vriendin sporten

De oplossing blijkt dus super simpel: ga sporten met een vriendin! Dan motiveer je niet alleen jezelf, maar ook elkaar! Uit een onderzoek blijkt dat sporten met een vriendin een stuk beter werkt dan alleen sporten. Vriendinnen die samen sporten verbranden meer calorieën, trainer langer én ze bezoeken de sportschool zelfs vaker! #fitgirls

Harder je best doen

Het is voor veel vrouwen zo dat ze merken dat ze een stuk meer hun best doen wanneer ze samen met een vriendin in de sportschool staan. Ook een aantal vrouwen geven na aanleiding van het onderzoek aan dat vriendinnen een motivatie zijn om in shape te blijven. Je herkent het wel: je hebt afgesproken om samen te sporten, dus je zegt het minder snel af. Soms gooi je er een keertje een ‘Omg, ik heb zó geen zin.’ Waarop je vriendin ook zegt geen zin te hebben. Toch belanden jullie altijd samen in de sportschool!

Dus de volgende keer dat je met vriendinnen gaat afspreken, hoeft dat niet meer op een terrasje met een wijntje en een bitterbal. Sportkleding aan, haar in een staart, flesje mee en gaan voor die summerbody.

Lees ook: 5x fijne workouts die niet voelen als sporten, maar wél werken