Nijmegen is de oudste stad van Nederland, maar het heeft een jonge en levendige vibe. In de prachtige oude panden vind je hippe winkels, gezellige koffietentjes en lunchrooms. Op een warme dag kun je vermaken op het stadsstrand of je kunt zoals de locals dat doen gaan terras hoppen, want terrassen zijn er genoeg in Nijmegen. Hier is het echt even alsof je op minivakantie bent. Wij hebben de de leukste plekjes voor je uitgezocht.

Slapen: Hotel Nimma

Hotel Nimma is een gezellig hotel waar je niet alleen kunt slapen, je kunt er ook ontbijten, een drankje doen aan de bar of een middagje werken. Het interieur is warm en industrieel, de bedde zacht en de service is vriendelijk. Dit hotel is een goed voorbeeld van hoe vernieuwend, hip en gezellig de stad Nijmegen is.

Lunchen: Sid en Liv

Bij Sid en Liv loop je binnen in een Scandinavische woonkamer, compleet met gezellige tuin. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, high tea en diner. Met lekker weer bestel je een gevulde picknickmand om mee te nemen naar het park of om langs de Waal te gaan picknicken. Bijna alles wat je in het restaurant ziet is te koop en wij vertellen je nu al dat je alles wilt hebben.

Ontdek: Het oude stadscentrum

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en heeft daarom heel veel historie. Prachtige oude gebouwen maar ook overblijfselen van de tijd dat het een Romeinse vestiging was. In het hart van de stad zie je de St. Stevenskerk uit 1273. Een ander prominent gebouw is de Lakenhal uit 1320 met daarin nu Nijmeegs oudste cafe In de Blaauwe Hand. Je hoeft niet ver te zoeken om de historie van Nijmegen te proeven.

nijmegen-historisch-centrum-FEMFEM

Relax: op het stadsstrand aan de Waal

Aan de oevers van de Waal kun je heerlijk relaxen. Ga richting het stadsstrand aan de rivier om even met je voeten omhoog van de voorbij varende bootjes te genieten. Je hebt hier een mooi uitzicht op de skyline van Nijmegen. Prima plek om even uit te rusten.

Diner: De Firma

De Firma is een laid-back restaurant met een heerlijk terras met uitzicht op de Waal. Geniet van het laaghangende zonnetje terwijl je aan een heerlijke cocktail nipt. Ze serveren hier wereldse gerechten met een bijzonder randje. Het voelt een beetje alsof je in Sydney of Kaapstad bent, maar dan met uitzicht over de voorbij vaarende bootjes op de Waal.

Nog een drankje dan: Cafe Demain

Cafe Demain staat ook in ons lijstje van beste cocktailbars van Nederland. Een bezoekje aan deze bar mag dus niet missen. Ze hebben verschillende prijzen gewonnen met hun bijzondere creaties die al je zintuigen prikkelen. De cocktails zien er prachtig uit, ze ruiken heerlijk en ze smaken nog lekkerder. Dat belooft een leuke avond te worden.

Ontbijt: The Fuzz Coffee & Tunes

Het is heerlijk wakker worden in dit gezellige koffietentje. Leun achterover in een van de sofa’s terwijl er een lekker muziekje op de achtergrond wordt gedraaid. Pak een boek uit de boekenkast en laat de ochtend aan je voorbijgaan.

koffie-fuzz-tunes-FEMFEM

Foto via The Fuzz Coffee & Tunes

Shoppen: Make My Day

Je kan goed shoppen in Nijmegen, naast de grotere winkels heb je ook veel straatjes met kleine winkeltjes en geweldige conceptstores. De conceptstore Make My Day zit in de Stikke Hezelstraat waar het sowieso leuk vertoeven is. De winkel verkoopt woonspulletjes, mooie kleding en leuke cadeautjes. Hier slaag je sowieso en kun je je wel even vermaken.

Make-my-day-FEMFEM

Foto via Make My Day

Lunch: Honigcomplex

Het Honigcomplex is een culturele hotspot met een ruime keus aan restaurants, koffietentjes en kleine winkels. Het complex ligt een beetje buiten het centrum, maar is een bezoekje meer dan waard. De voormalige Honigfabriek stond op het punt om gesloopt te worden en plaats te maken voor een woonwijk. Nu vind je op dit industrieterrein kleine ondernemers, conceptstores, horeca gelegenheden en allerlei culturele activiteiten. Restaurant Meesterproef is een aanrader voor de lunch voordat je weer op weg naar huis gaat.

Lees ook:

Stedentrip in eigen land: 24 uur in Maastricht

Stedentrip in eigen land: 24 uur in Middelburg