‘Schattig’ en ‘lief’ zijn woorden die je regelmatig te horen krijgt. Broeken zijn standaard te lang en shirts die bedoeld zijn als crop top zijn voor jou perfect. Als short girl heb je heel wat te verduren in het pashokje. Wij proberen de schade iets te beperken en het shoppen (nog) leuker te maken met deze tips waardoor je langer lijkt.

Foto via @Stephanieweizman
Foto via @Stephanieweizman

De lengte van je jas

Natuurlijk wil ook jij wel eens een wat langere jas, maar let er dan wel op dat deze niet tot je onderbenen komt. Ga voor een jas die net over je billen valt, of een kortere variant. Hoe minder been je ziet, hoe kleiner je namelijk zult lijken.

stijltips-langer-jas-femfem
jas-stijltips-langer-femfem
langer-stijltips-jas-femfem

Ga voor de juiste stijl

De baggy trend kun je het beste overslaan wanneer je wat kleiner bent. Door jezelf te hullen in te grote kleding, zal het lijken alsof je er letterlijk in verdrinkt en dit zorgt er alleen maar voor dat je nog kleiner lijkt. Een straight of slim fit is geschikter voor jou. Zorg wat betreft kleur en contrast voor een mooie balans tussen de onder- en bovenkant van je kleding. Gelijke kleuren doen je langer lijken dan verschillende kleuren.

Foto via @chictalkch
Foto via @chictalkch

Taillebroeken

Door het accent te leggen op je taille, lijk je meteen een stuk langer. Heupbroeken zullen er juist voor zorgen dat je benen korter lijken. Ga voor een taillebroek met hakken en je benen lijken meteen een stuk langer. Probeer ook om je broek niet om te slaan, laat hem in plaats daarvan korter maken. Wanneer jij je broek omslaat, wordt het accent hierop gelegd, waardoor je benen dus weer korter lijken.

langer-stijltips-taillebroek-femfem
taillebroek-langer-stijltips-femfem
stijltips-langer-taillebroek-femfem

Leg de aandacht op je bovenlichaam

Doordat je de aandacht op je bovenlichaam legt, wordt je als het ware iets omhoog gelift waardoor je langer lijkt. Een V-hals zorgt voor het effect van een verlengend bovenlichaam. Draag hier een mooie, subtiele ketting bij, waardoor ook de aandacht weer naar je hals gaat. Wanneer je langere benen hebt en een kort bovenlichaam, kun je je shirt beter niet in je broek stoppen. Wanneer je in verhouding een lang bovenlichaam hebt, kun je dit wel doen. Door te kijken naar welk lichaamsdeel langer is, kun je de lengtes op deze manier mooi verdelen. Het ‘kleinere’ gedeelte lijkt hierdoor in verhouding langer.

Flared jeans

De flared jeans zorgt ervoor dat je bovenbenen smaller lijken en door de wijd uitlopende pijpen lijken je benen langer. Wanneer je hier hakken onder draagt, veranderen je korte beentjes in een paar killerlegs.

flared-stijltips-langer-femfem
stijltips-langer-jeans-femfem
stijltips-langer-flared-femfem

Verticale strepen

Dit heb je hoogstwaarschijnlijk wel al eens gehoord, maar het is zeker een tip die werkt. Horizontale strepen zullen je enkel groter maken in de breedte en dat willen we natuurlijk niet. Verticale strepen laten je langer lijken, simpelweg omdat de strepen van boven naar beneden gaan en dus in de lengte.

Lees ook: deze situaties zal iedere shortgirl herkennen.