We werken nu met z’n allen weer massaal thuis en dat is vast weer even wennen. Natuurlijk zitten er bij thuiswerken, net zoals bij alle andere dingen, voordelen en nadelen aan. Naast dat het minder gezellig is, besparen we er wel geld mee. Zou je denken? Ja zeker, meer dan je denkt zelfs! Ben je benieuwd hoeveel en waaraan? Wij vertellen het je graag. Zo wordt thuiswerken misschien toch nét iets minder erg.

Thuiswerken geld besparen FEM FEM

De reis naar je werk

Ja, de reis naar ons werk kost meer dan je denkt. Hier kunnen we op besparen als we thuiswerken. Nu krijgen de meeste mensen wel reiskostenvergoeding, maar niet iedereen krijgt dit. Of in veel gevallen is de reiskostenvergoeding niet genoeg om de hele reis te vergoeden. Wat het geval ook is, feit is dat je dit met thuiswerken toch maar mooi bespaart. Als je het gaat uitrekenen op basis van hoeveel kilometer de gemiddelde Nederlander naar zijn werkt rijdt met de auto, ben je per dag wel zo’n 8,50 euro goedkoper uit! Whaat?! Yep! Per jaar is dat dus ruim 3100 euro wat je bespaart. Een goede reden om thuis te blijven dus… En het milieu help je er ook goed mee!

De wandeling naar de kantine

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan als we op kantoor zijn: de lekkere broodjes in de kantine. Ze staren je altijd zo  aan en dan kan je het absoluut niet laten om zo’n lekker broodje te kopen. Laten we er ook maar een lekker kopje soep bij nemen en een kopje koffie. We zijn al gauw 5 euro kwijt aan een bezoekje aan de kantine of lunchroom en dat is een hoop geld als je het per maand bekijkt. Thuis heb je geen collega’s die je vragen of je mee gaat om iets lekkers te halen. Scheelt weer!

Je looks

Dit punt uit het lijstje verschilt enorm per persoon, maar het is toch een belangrijke. Als je naar je werk gaat, is er een grote kans dat je er ook leuk uit wil zien. Je sprayt een laag parfum op, je doet een extra laag foundation en lippenstift op en steelt graag de show met de leukste outfits. Wij snappen je! Op je werk zie jij je collega lopen met de leukste sneakers die jij misschien ook graag wil kopen en je raakt geïnspireerd om ook iets anders te doen met je haar. Thuis heb je dit allemaal niet en zit je misschien wel liever in je joggingsbroek en je te grote trui te werken. Thuis heb je toch geen anderen die oordelen over je slobberoutfit. Per maand bespaar je hier al gauw 100 euro mee gemiddeld per vrouw. Als het niet meer is…

Dit scheelt het per dag

Als we ons lijstje bekijken zien we al dat het een hele hoop scheelt. Nu is dit bedrag niet voor iedereen hetzelfde, maar het geeft wel een indicatie van hoeveel je goedkoper uit bent. Als je ons lijstje uitrekent dan ben je ongeveer 16,70 euro per dag goedkoper uit als je thuiswerkt. Wow, dat is een hele hoop! Misschien is thuiswerken zo slecht nog niet…

Was je nu nog niet overtuigd van de voordelen van thuiswerken? Hier een lijstje met echt fijne voordelen van thuiswerken.