Iedereen weet: de beste foto’s en selfies maak je tijdens golden hour. Helaas is in Nederland zonneschijn schaars, maar dit hoeft je niet tegen te houden! Er gaat namelijk een nieuwe editing hack in de rondte op -jawel- TikTok. Met deze hack creëer je met een paar simpele bewerkingen een zonovergoten foto, hoe grauw het origineel er ook uit ziet. En het beste: je hebt er geen bewerkingsapp voor nodig! Deze methode maakt namelijk gebruik van de standaard bewerkingsfunctie van iPhone.

Zonnig

Deze hack brengt een stuk meer kleur in je foto’s, zonder dat het onnatuurlijk wordt! Het lijkt gewoon alsof de zon iets feller scheen op het moment dat je foto nam en jij daarom extra straalt. Door de schaduwen, verzadiging en kleur van de foto aan te passen in de iPhone foto-app bereik je dit prachtige dreamy effect heel gemakkelijk.

Stappenplan

We hebben alle stappen van de video hieronder overzichtelijk voor je neergezet, zodat ook jij binnen no time elke foto Pinterest-waardig laat lijken!

 1. Hooglichten/Licht naar -35
 2. Schaduwen/Donker naar -28
 3. Contrast naar -30
 4. Helderheid naar -15
 5. Zwartpunt naar 10
 6. Verzadiging naar 10
 7. Levendigheid naar 8
 8. Warmte naar 10
 9. Tint naar 39
 10. Scherpte naar 14
 11. Vignette naar 23

Viral TikTokkers zetten eerst nog de belichting en helderheid op 100 en zetten deze aan het einde weer terug naar 0 voor een dramatische onthulling van het effect. Tenzij je zelf zo’n TikTok wilt maken, kun je deze dus stappen overslaan.

@anaugazzGo try it now !! ##SkipTheRinse ##foryoupage ##editing ##photo ##filter ##iphonehack ##photohack ##xyzbca ##fyp ##newtrend ##musttry ##inspo ##fypシ ##viral ##fypp♬ original sound – poussy fire🔥

Ook voor Android-users

Ook als je niet in het bezit bent van een iPhone, kun je deze foto editing hack toepassen. Je hebt hiervoor dan wel een bewerkingsapp nodig met dezelfde instellingen. Gelukkig kun je exact dezelfde bewerkingen toepassen in de gratis versie van Lightroom! Extra plus: je kunt deze bewerkingen opslaan als preset, zodat je niet bij elke foto het hele stappenplan opnieuw hoeft uit te voeren.

Lees ook: Camera ready? Met deze 5 tips maak je de mooiste smartphone foto’s!