Een droge huid, schrale lippen waar zelfs de vettigste bodylotion niet tegen helpt. Je hebt een winterhuid. Maar deze winterhuid kan voorkomen worden. Bereid je huid voor op de winter met deze voorzorgsmaatregelen, zodat je huid ook in de winter straalt.

droge-huid-winter-tips-femfem

De juiste voedingsmiddelen

Je voedsel kan heel veel doen voor je huid. We sluiten de ramen en draaien de verwarming open, waardoor onze huid niet wordt blootgesteld aan frisse lucht. In de winter is vocht wat je huid nodig hebt. Zorg er dus allereerst voor dat je genoeg drinkt, maar ook door voedsel te eten dat veel water bevat, help je je huid tegen uitdroging. Denk bijvoorbeeld aan komkommers of citrusvruchten. Deze zorgen ervoor dat je van binnenuit gehydrateerd blijft en dit zul je terugzien aan je huid.

Lippen om te kussen

Lippenbalsem wordt in de winter regelmatig te voorschijn gehaald. Even die lippen lekker vettig maken, want ze voelen zo droog aan. Iedereen heeft een hekel aan schrale lippen, maar iedereen heeft ze in de winter. En ook dit kun je voorkomen. Borstel voorzichtig met een tandenborstel over je lippen, zo’n 1 tot 3 keer per week. Vind je dit niet prettig? Dan kun je ook altijd een lipscrub gebruiken. Er zijn honderden verschillende soorten lipscrubs, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken met deze DIY.

Screenshot 2017-11-20 at 13.38.26
Screenshot 2017-11-20 at 13.39.48

Een lekker warme douche?

Niets is fijner dan een heerlijk warme douche terwijl de ijspegeltjes op de ramen staan. Een warme douche is altijd fijn eigenlijk, ook wanneer de temperatuur nog niet onder de 10 graden is gekomen. Echter is je huid hier niet zo blij mee. De combinatie van het harde water en de warmte ontdoet je huid van het vermogen om olie te produceren, waardoor je huid dus erg droog wordt. Probeer zo kort mogelijk te douchen, niet te lang en smeer je huid gelijk na het douchen in met een hydraterende bodylotion om je huid vochtig te houden.

Het verwijderen van je make-up

Je hebt producten die enkel je make-up verwijderen, maar in de winter heeft je huid behoefte aan meer. Gebruik producten die naast het verwijderen van je make-up, ook je huid hydrateren. Ook wanneer je van jezelf een vettige huid hebt of aanleg voor pukkeltjes, kun je prima vettige make-up removers gebruiken. De olie in de make-up removers is echt om je make-up eraf te halen en om je huid gelijk te voeden. Vervolgens kun je water in je gezicht gooien om de olie weer te verwijderen, nadat deze haar werk dus al heeft gedaan.

Screenshot 2017-11-20 at 13.52.51
Screenshot 2017-11-20 at 14.00.08

Insmeren insmeren en nog eens insmeren

We moeten goed voor onze huid zorgen. Wanneer onze huid al droog begint aan te voelen, gaan we vaak pas beginnen met onszelf in te smeren met bodylotion. Maar dan is het eigenlijk al te laat. Droog jezelf af met een zachte handdoek en smeer je vervolgens gelijk in met een voedende lotion. Ook een hydraterende dag- en nachtcrème zal ervoor zorgen dat je huid in de winter minder droog is.

Door deze dagelijkse handelingen zul jij ook in de winter (wanneer het écht koud is) een stralend huidje hebben. Je zult minder last hebben van dat winterhuidje en dus een minder droge huid zult hebben. Tegelijkertijd is het belangrijk om goed naar de producten te kijken, want elke leeftijd heeft een andere gezichtsverzorging nodig en dat lees je hier.