Afvallen. Het blijft een dingetje. Wist je dat je in de ochtend veel verschillende dingen kunt doen die je helpen af te vallen? Denk bijvoorbeeld een eiwitrijk ontbijtje. Of een mini workout. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet die je dag goed laten beginnen en tegelijkertijd helpen met afvallen.

morning

Ontbijt met proteïne

Een ontbijtje met eiwitten zorgt ervoor dat je de hele dag een verzadigd gevoel hebt. Denk bijvoorbeeld aan gekookte quinoa met stukjes appel en een scheutje melk. Of wat dacht je van een lekkere boerenomelet? Meng het met stukjes groente van de vorige dag, blokjes kip of verkruimelde feta en je weet zeker dat je tot de lunch geen hap meer hoeft te eten. Heb je weinig tijd, maar wil je toch de nodige eiwitten en proteïne binnenkrijgen? Ga dan voor een eiwitshake. Deze kun je eventueel drinken naast je normale ontbijtje.

Slaap voldoende

Slapen? Val ik daardoor af? Jazeker! Door nachts goed te slapen, heb je overdag meer energie om activiteiten te ondernemen. Weinig slaap zorgt ervoor dat de hele dag geen energie hebt om bijvoorbeeld te gaan sporten. Dit klinkt allemaal vrij logisch, maar weinig slaap zorgt er tegelijkertijd ook voor dat er een verandering plaats vind in je stofwisseling. Hierdoor verbrandt je minder calorieën. Slaaptekort zorgt er ook nog is voor dat je een hongerig gevoel krijgt, omdat je lichaam de energie ergens anders uit probeert te putten. Hierdoor ga je onnodig meer eten. Zet dus liever wat later je wekker, dan dat je uit je remslaap wordt getrokken.

Mini morning workout

Een workout in de ochtend? Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor? Lopend naar je werk gaan, de trap nemen in plaats van de lift of het eerste rondje koffie halen voor je collega is ook al een workout! Ze zijn al van grote invloed op je gewicht. Je verbrandt extra calorieën waardoor je gewichtsverlies toeneemt en ze zorgen er ook nog is voor dat je meer energie hebt die je later op de dag nog goed kunt gebruiken. Doen dus!

Pak de fiets

Het is heel verleidelijk om de auto in te stappen en naar je werk te gaan. Maar doe dit niet! Volgens een onderzoek van The University College London hebben mensen die lopen, fietsen of zelfs met de bus gaan een lager BMI en vetpercentage dan mensen die de auto pakken. Dit onderzoek is onder meer dan 7000 mensen gehouden en toont aan dat de mensen die met de auto gaan een BMI hebben die 0,5 punten hoger ligt dan dat van mensen die op een andere manier naar hun werk gaan. Haal je fiets, OV of je favoriete schoenen er maar bij want ja, ook die korte wandeling naar je bus is al een stuk beter dan die lange rit in de auto. De kleine beetjes beweging kunnen je helpen om fit te blijven. Dit in combinatie met de juiste voeding, zoals bijvoorbeeld de producten van Orangefit, kunnen je erbij helpen om fit te blijven en wat extra gewicht kwijt te verliezen.

Zonlicht

Ben jij een ochtendpersoon? Lucky you! Onderzoekers van de Northwestern University van Chicago ontdekten dat de stralen zonlicht die je tussen 8 en 12 uur ochtends vangt, je lichaamsgewicht en je hongergevoel verlagen. Iemand die te weinig zonlicht krijgt, zorgt ervoor dat zijn interne klok van de leg raakt en daarmee ook je metabolisme, wat kan leiden tot gewichtstoename, terwijl je juist gewichtsverlies wilt. Door vitamine D, versnelt je metabolisme en verbrand je meer calorieën. Dus pak je hardloopschoenen maar uit de kast en ga voor die morningrun!

Wat ga jij voortaan toevoegen aan je morning routine?

Lees ook: met deze tips heb je in no-time een strakke buik.