Voor je vriendinnen ga je voor het vuur, toch? Je kent je vriendinnen door en door en doet graag leuke dingen met ze. Maar hoe ben jij nou eigenlijk als vriendin? Wij vertellen jou welk type vriendin jij bent op basis van je sterrenbeeld. Lees je mee?

vriendinnen-fem-fem

Ram

Jij bent heel actief en onderneemt graag dingen. Jij doet graag leuke dingen, of dit nou in je eentje is of samen. Een dagje shoppen in Amsterdam of een avondje karaoke? Jij bent sowieso aanwezig! Let wel op: jij hebt weinig geduld, wat een enorme irritatie is bij jouw vriendinnen. Alsmaar appjes blijven sturen, zorgt er niet voor dat je sneller reactie krijgt. Een tikkeltje meer geduld, stellen jouw vriendinnen op prijs.

Stier

Jij bent de mama van jouw vriendinnen groep. Doordat jij je vriendinnen altijd helpt waar nodig, met goed advies of met jouw gulheid, ben je erg geliefd in jouw omgeving. Zorg je wel dat hier geen misbruik van wordt gemaakt? Pas wel op dat je niet te snel uit je slof schiet, want met een verkeerde opmerking of een situatie die jij niet leuk vindt, kun jij behoorlijk boos worden. Tel even tot 10 en dan zal je merken dat die boosheid helemaal nergens voor nodig is.

Tweelingen

Jij luistert altijd erg goed naar je vriendinnen en geeft ze alle aandacht. Waar het ook over gaat, jij wil altijd helpen en zorgt er altijd voor dat ze hun verhaal bij jou kwijt kunnen. Je vriendinnen komen graag naar jou toe. Besef je wel dat je vriendinnen niet altijd weten welke opmerkingen ze wel en niet kunnen maken door jouw vele stemmingswisselingen. Van het een op het andere moment slaat jouw humeur om en dat vinden jouw vriendinnen nog wel eens lastig. Laat je stemming dus niet meer zo erg bepalen door een kleine gebeurtenis, ze gaan het waarderen.

Kreeft

Jij gaat door je vriendinnen door het vuur en zal ze altijd beschermen. Bij een ruzie ben jij de eerste die je vriendin helpt. Tegen roddels kun jij slecht en zal nooit een vuil woord over ze vertellen. Weet dat je vriendinnen er ook voor jouw zullen zijn met jouw problemen. Jij bent niet goed in praten over emoties en je weet ook niet goed hoe jij je emoties moet uiten naar je vriendinnen. Jij blijft maar over vervelende dingen denken in je hoofd, terwijl jouw vriendinnen je vast willen helpen.

Leeuw

Jij bent een behulpzame vriendin die er alles aan zal doen om een vriendschap te onderhouden. Jij staat altijd klaar voor je vriendinnen. Wel ben jij niet bang om te zeggen waar het op staat en laat jij jouw mening duidelijk horen aan jouw vriendinnen. Hierdoor hebben ze wel duidelijkheid en weten ze wat ze aan je hebben, maar zullen ze met sommige dingen niet zo snel naar je toekomen. Houd je daarom soms liever even in.

Maagd

Wie met jou op stap is, hoeft zich geen zorgen te maken. Jij bent erg zelfstandig en verstandig, waardoor jij altijd uit onveilige situaties kunt blijven. Met jouw goede raad, komen vriendinnen graag naar jou toe voor advies. Let wel op: jij bent erg perfectionistisch en doet alles graag op jouw manier. Dit is nog wel eens lastig voor jouw vriendinnen. Laat daarom ook eens iets over aan jouw vriendinnen, want zij kunnen het vast ook wel.

Weegschaal

Jij bent een hele goede vriendin. In plaats van een enorme vriendengroep, heb jij liever een klein groepje vriendinnen om je heen. Jij zal altijd klaar staan voor je vriendinnen en ze kunnen voor alles bij jou terecht. Kijk wel uit met het geroddel van jou waar je niet vies van bent. Je vrienden vinden dit prima, maar soms zeg jij dingen die niet echt niet kunnen. Houd je oordeel wat vaker voor je, want je vriendinnen zijn jouw oordeel soms wel zat.

Schorpioen

Jij bent altijd in voor een goed gesprek. Jij kan urenlang over allerlei onderwerpen kletsen en niks is voor jou een taboe. Of het nou over een luchtig onderwerp gaat of over een heftig onderwerp, jij vind het heerlijk! Hierdoor kunnen vriendinnen altijd bij jou terecht als ze met iets zitten. Kijk wel uit, want als een vriendin naar iemand anders toe gaat met haar verhaal voel jij je al snel jaloers. Probeer je vriendinnen wat personal space te geven.

Boogschutter

Jij bent een echte optimist en probeert alles vanuit de goede kant te zien. Anderen zijn hierdoor graag bij jou in de buurt en als een vriendin even haar dag niet heeft, dan beur jij ze op met wat positiviteit. Jij kunt soms alleen wel wat betweterig overkomen, omdat jij je eigen kijk op dingen hebt en anderen daar graag van overtuigt. Dit vind jouw omgeving niet altijd leuk en daarom is het slim om je soms even in te houden.

Steenbok

Jouw vriendschappen zijn niet voor even, maar voor het leven. Jij bent enorm loyaal en jouw vriendschappen houden bijna altijd stand. Jij doet er alles aan om het contact met je vriendinnen te onderhouden en je geeft mensen zekerheid door ze te laten weten wat ze aan je hebben. Kijk wel uit, want in de dingen die jij zegt, lijk jij soms heel ongevoelig. Dit komt omdat je best wel nuchter bent en je mening graag deelt. Jouw vriendinnen vinden dit lastig, dus probeer voortaan iets meer inlevingsvermogen te hebben en minder hard voor ze te zijn.

Waterman

Jij bent een echt feestbeest en houdt wel van een avondje met je vriendinnen. Jij bent vaak degene die het initiatief neemt hiervoor. Jij bent overal bij en je zorgt er graag voor dat iedereen het naar hun zin heeft. Probeer alleen niet teveel met jezelf te pronken, want soms kun je best wel een beetje arrogant overkomen. Jij bent namelijk best wel trots op wat je allemaal kunt en deelt dit graag. Probeer niet door te slaan met jouw zelfvertrouwen, hierdoor raak je mensen kwijt.

Vissen

Jij bent een zorgzaam type en zal er altijd zijn voor je vrienden. Je maakt je heel druk om ze en wil graag zeker weten dat het goed met ze gaat. Jij bent degene die zegt dat je vriendinnen echt even moeten zeggen als ze thuiszijn en houd bij of ze wel hun vitamine D hebben ingenomen. Let wel op dat je hier niet in doorslaat. Jij kunt namelijk heel snel gekwetst zijn wanneer jouw vriendin niet doet wat je verwacht van haar en maakt van een mug een olifant. Blaas je stoom even af en je beseft dat het allemaal niet zo erg is als het lijkt.

Hoe gedraag jij je naar een paar drankjes met je vriendinnen? Dit is wat je sterrenbeeld daar over zegt.