Naast een stedentripje hier en daar en een backpackreis naar Azië zijn er nog talloze andere reizen die je minstens één keer in je leven moet maken. Wij vonden dat we je daarom even moesten herinneren aan deze 8 waardevolle reizen.

 1. Een wijn vakantie

  Dit kan overal zijn, zolang het gebied maar bekend staat om haar wijnen. Ga bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk, Portugal, Italië of Zuid-Afrika. Naast het feit dat je constant bezig kan zijn met het drinken van wijn, schept zo’n vakantie de mogelijkheid om urenlang te praten met degene met wie je bent en even totaal tot rust te komen. Ben je nog niet helemaal klaar voor een wijnvakantie? Begin dan eens met een weekendje naar dit wijnpretpark in Frankrijk.

  wijnvakantie-portugal-femfem

 2. Een roadtrip door eigen land

  Want Nederland heeft veel meer te bieden dan wij ons vaak beseffen. En daarnaast is het sowieso super leuk om een roadtrip te maken. Bel dus je vriendinnen op en rijd bijvoorbeeld van Amsterdam naar Friesland en dan via Utrecht naar Limburg en eindig in de zomer aan het strand in Zeeland. Gegarandeerd dat ons eigen landje je zal gaan verbazen en dat je de tijd van je leven zal hebben.

  vakantie-leven-femfem

 3. De plug-off vakantie

  Onze generatie kan niet meer zonder internet. Is het niet omdat we zogenaamd ‘altijd’ bereikbaar moeten zijn voor het werk, dan is het wel omdat we simpelweg niet zonder social media kunnen. We zijn verslaafd aan het applaus. Daarom is het af en toe goed om even helemaal weg te zijn van de digitale wereld. Ga naar een afgelegen eilandje waar het niet toeristisch is of een afgelegen klein dorpje. Vraag bij het hotel dan ook niet om de Wi-Fi code en ben je écht bewust van wat je allemaal ziet en meemaakt, in plaats van dit constant te willen delen met anderen.

  afgelegen-plug-off-vakantie

 4. Een last-minute vliegvakantie

  Zonder dat je een bestemming in je hoofd hebt ga je naar het vliegveld bij jouw in de buurt en je kiest de eerste de beste vlucht waarop je nog kan inchecken. Er zijn weinig manieren van op vakantie gaan die zo ontspannend en tegelijkertijd spannend zijn als dit. Je weet niet waar je naar toe zal gaan, maar daarom hoef je ook niet van te voren te stressen om wat je allemaal wil gaan zien. Dat zie je tenslotte daar wel weer.

  last-minute-vliegvakantie-femfem

 5. Een vakantie in je eentje

  Simpelweg omdat je daar enorm van leert. En wel om deze redenen.

  solo-reis-leven-femfem

 6. Een hike trip

  Kies voor een bestemming met prachtige natuur, neem een stel goede loopschoenen mee en ga wandelen. Zo maak je je hoofd écht leeg, train je je lichaam en geniet je van de omgeving. Kies bijvoorbeeld voor een bestemming als Patagonië.

  reizen-backpacken-hike-femfem

 7. Een snorkel of duik-vakantie

  Haal in Nederland alvast je snorkel of duikbrevet zodat je in je vakantieland meteen volop kan gaan genieten. Een snorkel of duik-vakantie zorgt ervoor dat je het land op een hele andere manier beleefd en daarom is zo’n vakantie zeker de moeite waard.

  snorkelvakantie-femfem

 8. Vrijwilligerswerk in het buitenland

  Naast het feit dat je op die manier enorm veel nieuwe, inspirerende mensen leert kennen, leer je ook het land op een andere manier kennen. Niet meer als toerist, maar als iemand die daadwerkelijk in contact komt met de bewoners. Zoek het type vrijwilligerswerk dat bij jou past: ga bijvoorbeeld Engelse les geven, zorg voor straathondjes of help mee met de heropbouwing van een dorp. Boek je reis via een vrijwilligersorganisatie en ga jezelf en de wereld een stukje beter maken.

  vrijwilligerswerk-vakantie-femfem