Wie kent haar niet? Iconisch personage Rachel Green, gespeeld door mommy Jennifer Aniston, is niet alleen onze stijl icoon, maar ook haarinspiratie. In de loop van de serie Friends heeft ze een heleboel legendarische coupes gehad, maar één in het specifiek is niet meer weg te denken uit de kapselbijbel. Kapsters kennen het als een modieus, hip kapsel in de jaren negentig. Maarre, ook anno 2024 is dit volumineus kapsel niet weg te denken.

volume haar jennifer aniston rachel green
Bron: Friends

Icoon Jennifer Aniston

Héél veel jaren geleden, kwam er helaas een einde aan de geliefde serie Friends. Echter, heeft het personage Rachel Green, gespeeld door Jennifer Aniston, niet weerhouden om tot de dag van vandaag, onze ultieme celeb voor haarinspiratie te blijven. We kunnen wel stellen dat het kapsel van Jen, een plekje verdient in de kapselbijbel. Iedereen was én is namelijk nog steeds in de ban van deze fantastische coupe: schouderlengte, lange laagjes en veel volume. Maar wat is er zo bijzonder aan dit lookje?

In 1994 leidde de haarstijl van Jen ál tot een wereldwijde rage: vrouwen lieten massaal hun lokken in luchtige laagjes knippen, net als Rachel Green. De coupe werd legendarisch omdat iedereen uitgekeken was op de ruige no makeup, no hair hair– grunge trend. Rachel Green was het tegenovergestelde van grunge en dat vonden vrouwen destijds fantastisch. Ze had een echt volumineus kapsel dat duidelijk geknipt en gestyled was.

Daarnaast paste de snit bij veel andere vrouwen. Het was een gewaagd en pittig kapsel, het zou je beschadigde punten wegwerken, maar zonder volledig de schaar in het haar te moeten zetten. Iedereen was er in de ban van én nu nog steeds. Vrouwen uit deze generatie hebben iets heel duidelijk gemaakt: we halen alles wat terug van weggeweest is. Alles wat in de nineties hip was, is nu weer hip. Enne, laten we eerlijk zijn… hoe kun je niet obsessed zijn met deze coupe? We gaan er spontaan een nieuwe afspraak van maken bij de kapper!

Zo krijg je nét zoveel volume in je haar als Rachel Green

Op het eerste gezicht lijkt de coupe lekker nonchalant, maar toch gaat er de nodige haarverzorging schuil achter deze nineties look. Zo kun je ervoor kiezen om highlights te zetten voor wat meer dimensie en kun je gebruik maken van een föhn om de lokken een mooi volume te laten creëren. Echter, heeft niet iedereen het juiste structuur of soort haar, om even een lookje te creëren met de föhn. Gelukkig zijn we bij het scrollen van TikTok een heel handig trucje tegengekomen. Het geeft je haar volume, precies zoals Rachel Green in de serie Friends heeft. Spoiler alert: dit trucje werkt bij iedereen.

Begin allereerst met je middenscheiding een zigzag effect te geven, terwijl je haar nog nat is. Doe dit aan de hand van een puntkam. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je er voor kiezen om je haren vervolgens op een natuurlijke wijze te drogen of door toch, een föhn te gebruiken. Vergeet hierbij niet om hittebeschermende spray te gebruiken. Zijn je haren droog, dan kun je voorzichtig je middenscheiding weer terughalen. Je zult in het proces zien dat je haren al een blow-out hebben gekregen. Helemaal klaar? Breng na afloop voedende haarolie aan om de puntjes in topconditie te houden en tada! Je hebt volumineus haar als Rachel Green. Heb je toch nog even hulp nodig? Hieronder zie je stap voor stap, hoe je zulk mooi haar binnen enkele minuten kunt creëren.

@headlesshairdresser

zigzag part tutorial in my hairstyling tutorials playlist 🥰 #hairtok #hair2024 #hairtoker #headlesshairdresser #hairtrends2024 #jenniferaniston #jenniferannistonhair #hair #hairtokers #volumehack #hairstyle #hairvolumetutorial

♬ Solas X Interstellar – Gabriel Albuquerqüe