Je huid is je visitekaartje en daarom wil je dat deze er goed, gezond en stralend uitziet. Toch kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken en komt dit niet altijd vanzelf. Vandaag vertellen we je daarom over hét ingrediënt dat je vandaag nog wilt opnemen in je skincare routine, die een groot verschil zal maken. We hebben het over hyaluronzuur, en we lichten de grote voordelen van dit wondergoedje toe.

Stralende huid FEM FEM

Wat is het?

Hyaluronzuur is een stof die voorkomt in ons eigen lichaam, onder andere in het bindweefsel waar het zorgt voor de genezing van wondjes. Maar de grootste kracht van dit wondermiddel is dat het je huid hydratatie en volume geeft. Dit is natuurlijk erg belangrijk om je huid elke dag weer te laten stralen.

In welke vorm?

Hyaluronzuur kun je in de vorm van een crème of serum aanbrengen op je huid, maar het kan ook als een filler in de huid worden gebracht. Een kleine dosis hyaluronzuur, zoals in een serum of crème, geeft de huid een all over hydratatieboost. In grotere hoeveelheid, dus in een filler, kan het ook volume geven in het gezicht, bijvoorbeeld in de lippen of wangen.

Hoe werkt het precies?

Hyaluronzuur zorgt voor een optimale hydratatie van je huid, waardoor deze jonger, gladder en zachter wordt. Fijne lijntjes en rimpels worden dan ook opgevuld door de vochtvasthoudende werking. Hyaluronic acid trekt water aan en één gram van de vloeistof, kan tot wel zes liter water binden! Daarnaast maakt het de huid soepeler en steviger. Dit goedje zorgt er zelfs voor dat acne of andere wondjes sneller helen door de ontstekingsremmende en verzorgende werking. Het vermogen van het lichaam om hyaluronzuur te produceren en te vernieuwen neemt af naarmate je ouder wordt. Het is daarom ideaal voor dertigers om te beginnen met het gebruiken van dit product. Zo kun je er vroegtijdig voor zorgen dat de eerste fijne lijntjes in het gezicht beperkt blijven.

Voor welke huid?

Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, is het voor elk huidtype geschikt. Een goed gehydrateerde huid, is een stralende huid. Zelfs de heel gevoelige huid of huid met rosacea heeft voordelen van het gebruik van hyaluronzuur, omdat het de huid weer in balans brengt.

Fijne producten met hyaluronzuur

Eucerin Hyaluron-Filler Hydratatie Booster

Dit product biedt 24 uur lang actieve, intensieve hydratatie. Door de lichte geltextuur wordt het product snel opgenomen. De Hydratatie Booster bevat 11 ingrediënten, waardoor het product een hoge concentratie actieve stoffen bevat, zoals een drie keer hogere concentratie hyaluronzuur. Naast het hydrateren van de huid, helpt het product fijne lijntjes te verminderen door de huid van binnenuit op te vullen.

Tan-Luxe Hyaluronzuur Serum Zelfbruiner

Dit serum bevat naast hyaluronzuur ook zelfbruinende eigenschappen. Hoe meer druppels je toevoegt aan je crème (of bij zelfstandig gebruik), hoe dieper je teint. Door het hyaluronzuur droogt de huid niet uit bij het selftannen.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum

Dit is een hydraterende formule met ultra puur, veganistisch hyaluronzuur. Met vitame B5 en 3 verschillende soorten hyaluronzuren wordt zelfs een ontzettend droge huid goed gehydrateerd.

Lees ook: Deze dagelijkse handelingen dragen bij aan een stralende huid