Ondanks dat wij vrouwen duizenden vragen hebben over hoe het is om als man een vrouw oraal te bevredigen, kan het nogal awkward zijn om dit met je partner te bespreken. Daarom stellen wij hier alle vragen over orale bevrediging!

1. Wat moet je doen als je partner je niet oraal wilt bevredigen?

Als je met iemand het bed deelt is het een kwestie van geven en nemen. Je hebt mannen die zeggen dat ze niet aan orale bevrediging doen. Als dit uit hygiënisch oogpunt is, is dat natuurlijk pure onzin. Natuurlijk kun je van tevoren testen of je een SOA hebt, maar als dit niet zo is en je geen nare geurtjes down under hebt, dan valt er niets te vrezen. Als je partner verwacht dat jij hem wel oraal bevredigt, kan hij dit best terug doen.

2. Hoe zeg je dat je wat vaker oraal bevredigd wil worden?

Hier is eigenlijk maar één antwoord op: gewoon vragen. Natuurlijk zijn er wel verschillende manieren om dit te doen. Begin niet met, “jij wilt nooit” maar geef aan dat je dit fijn zou vinden. Ook kun je hem subtiel naar beneden navigeren als jullie samen *bezig* zijn.

3. Kan je door orale bevrediging een SOA krijgen?

Er is altijd een risico om een SOA op de lopen, ook bij orale bevrediging. De kans is wel aanzienlijk kleiner dan bij penetratie, maar het is nog steeds mogelijk. Een SOA wordt namelijk overgedragen door vaginaal vocht, sperma en bloed. Als je dus oraal bevredigd wordt, kan het zijn dat jij een van deze dingen in je slijmvliezen krijgt waardoor je dus een seksueel overdraagbare aandoening kunt oplopen. Het antwoord is dus: ja.

4. Wat als je orale bevrediging niet prettig vindt?

Er zijn genoeg vrouwen die het niet chill vinden als hun partner down under gaat. Het kan namelijk erg intiem zijn en enorm wennen. Je kunt het voor jezelf wel proberen prettiger te maken. Zorg dat je je alleen oraal laat bevrediging door iemand waar jij je op je gemak bij voelt en bij wie je je kunt ontspannen. Zorg dat je voorbereid bent, door bijvoorbeeld te douchen (zonder zeep!) zodat je je helemaal clean voelt! Wees ook vooral niet bang om aan te geven wat jij fijn vindt. Mocht je het écht niet prettig vinden, dan zijn er nog genoeg andere manieren waarop hij jou kunt verwennen.

5. Waarom kom je zo snel klaar als je oraal bevredigd wordt, maar niet tijdens de seks?

Dit komt omdat er bij orale bevrediging sprake is van directe clitorale stimulatie. Dit hebben 70 à 80 procent van de vrouwen nodig om daadwerkelijk klaar te kunnen komen. Je clitoris moet dus aangeraakt worden worden om tot een climax te komen. Er zijn nog veel andere factoren die meespelen, zo kunnen er ook veel vrouwen juist van orale bevrediging niet klaarkomen. Dit komt omdat ze zich net niet goed kunnen ontspannen of zich niet op hun gemak voelen bij de persoon die het doet. Je kunt er dan nog zo van genieten, maar als je je niet heel erg gemakkelijk voelt, dan blijft dat orgasme hoogstwaarschijnlijk uit.

Mocht je hier nu echt last van hebben, bespreek het dan met je partner zodat jullie er samen aan kunnen werken. Mocht je graag klaar willen komen tijdens de seks, maar heb je toch echt die clitorale stimulatie nodig? Denk er dan eens aan om een G-spot vibrator aan te schaffen.

Lees ook: Wist je dat vrouwen ook wakker kunnen worden met een ochtenderectie