Als je single bent tijdens de feestdagen, word je er altijd toch een extra beetje aan herinnert dat je alleen bent. Maar hoezo eigenlijk alleen? Je hebt toch ook altijd nog je vrienden en familie? Waarom zien mensen het als iets negatiefs als je geen partner hebt in deze periode? Het is juist heerlijk!

vrijgezel feestdagen FEM FEM

Wij zochten voor jou de voordelen uit van vrijgezel zijn tijdens de feestdagen:

Je hebt geen verplichtingen

Het klinkt je vast bekend in de oren, maar verplicht naar je schoonfamilie gaan is nu niet nodig. Je hebt de tijd om zelf te plannen wat je gaat doen. Vrijheid dus. De discussies over wanneer, welke dag, en bij wie je kerst viert zijn er niet.  Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ook kan je altijd nog een leuk feestje pakken, want die zijn er genoeg. Niet dat dat niet kan als je een relatie hebt, maar je kan altijd last minute nog plannen maken omdat je geen verplichtingen hebt.

Je hoeft je geen zorgen te maken om een cadeau

Het is best lastig om een geschikt presentje uitzoeken voor je partner. Gelukkig is deze stress er nu niet. Daarbij komt kijken dat je bankrekening niet geplunderd hoeft te worden. Je bespaart dus centjes (!!!). De decembermaand is meestal sowieso niet de fijnste maand voor je portemonnee en zonder partner houd je meer geld over om iets voor jezelf of je familie te kopen.

Geen outfit stress voor je schoonfamilie

Het is natuurlijk altijd fijn om er mooi uit te zien, maar echt indruk maken op iemand hoeft niet. En ook niet op de familie van je partner. Raak dus vooral niet in paniek over je outfit. Trek vooral iets aan waarin jij je goed voelt. Overigens moet je dit altijd gewoon doen, maar we snappen heus dat je soms met de feestdagen het gevoel hebt dat je extra moet uitpakken.

You’re not the only one

And last but not least, je bent niet de enige die single is. Uit een onderzoek die is afgenomen door Singlessite.nl blijkt dat 1 op de 5 single is tijdens de feestdagen. Ook kwam er uit dat van de 750 personen, maar 21% deze periode als eenzaam ziet. Ook vindt bijna de helft van de deelnemers het vreselijk als anderen hen als eenzaam of zielig bestempelen omdat ze geen partner hebben.

Kortom, vrijgezel met de feestdagen? HEERLIJK.