Een break-up staat zeker op het lijstje met meest pijnlijke momenten ever. Je ex terugkrijgen is meestal geen goed idee – in de meestel gevallen zul je ermee moeten dealen dat jullie beide je eigen weg gaan. Deze tips zullen je helpen om je ex minder te missen.

je ex missen
Bron: Euphoria

Wat moet je doen als je je ex mist?

Je ex missen na een break-up is meer dan normaal. Jullie deden veel samen, en nu sta je er alleen voor. Op het begin mag je natuurlijk verdrietig zijn, en heb je de tijd nodig om de break een plekje te geven. Maar je kunt beter niet in je verdriet blijven zwelgen – daar gaat niemand zich beter van voelen. Deze trucjes zullen je helpen om je ex minder te missen.

#1 Denk aan zijn tekortkomingen

Wanneer het uit is zal je snel de neiging hebben om je vorige relatie te romantiseren. Doe dit niet! Echt niet alles aan je ex was perfect, anders waren jullie niet uit elkaar gegaan. Maak een lijstje met zijn “flaws”, om zo op een logischere manier naar de situatie te kunnen kijken.

#2 Houd jezelf bezig

Afleiding kan goed helpen als je je ex mist. Het is fine om af en toe in je bed te blijven liggen als je hier écht behoefte aan hebt, maar ga er ook op uit. Maak een wandeling buiten of spreek af met een vriendin voor koffie.

#3 Doe dingen die je altijd al wilde doen maar waar je geen tijd voor had

Wanneer je een relatie hebt kan het zijn dat je je eigen behoeften een beetje aan de kant schuift – simpelweg omdat er geen tijd voor is. Nu heb je alle tijd van de wereld om deze dingen wél te gaan doen. Dus, spreek met vriendinnen af die je al een lange tijd niet hebt gezien en begin met een cursus of nieuwe sport. It’s YOU time!

#4 Zoek een nieuwe hobby

We hebben het hier al kort over gehad maar een nieuwe hobby vinden is de perfecte manier om je tijd te besteden. Wanneer je een hobby hebt gevonden die je echt leuk vindt, zal je hier helemaal in opgaan en even niet meer aan je ex denken. Dit zijn de leukste hobbies om in je eentje te doen.

#5 Verlaat je huis

We get it, het kan verleidelijk zijn om als een kluizenaar te leven, jezelf niet te douchen en alleen maar series te bingen in je bed. Hier gaat alleen niemand zich beter van voelen. Trakteer jezelf op een nieuwe outfit, verzorg jezelf met een lekkere lotion and go out! Je hoeft echt nog niet op date te gaan, maar een koffietje halen of een wijntje drinken met een vriend(in) zal je al een stuk beter laten voelen.

#6 Stap uit je comfortzone

Wanneer je je ex mist, kan het wel eens werken om een nieuwe “obsessie” te vinden – iets waar je jezelf helemaal in kwijt kunt. Ga naar een nieuwe sportschool en schrijf je in en sta open voor nieuwe ervaringen. Uit je comfortzone stappen gaat je het meeste brengen op dit moment.

#7 Laat het gaan

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt belangrijk om closure te vinden. Jullie zijn uit elkaar gegaan voor een reden, dus vertrouw erop dat dit het juiste is. Als het écht meant to be is, dan komen jullie vanzelf wel weer bij elkaar. In de tussentijd is het het beste om je helemaal op jezelf te focussen.

#8 Berg foto’s op

Foto’s van je ex kunnen weer bepaalde (fijne) herinneringen naar boven brengen. Dit zal ervoor zorgen dat het lastiger is om je ex los te laten. Dit betekent niet dat je alle foto’s van jullie samen moet verbranden, maar leg ze ergens zodat je ze niet dagelijks ziet. Je kan ze altijd weer erbij pakken wanneer je helemaal over je ex heen bent en de herinneringen je geen gevoel van verdriet meer brengen.

#9 Geef zijn spullen terug

Wanneer je je ex mist, is het niet slim om zijn hoodie te houden om in te slapen. In dit geval kan je het beste zijn spullen terug sturen via de post.

#10 Vermijd triggers

Er zullen dingen gebeuren die je gaan laten triggeren. Je moet dus weten wat jouw triggers zijn, en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Als jullie altijd op vrijdag samen pizza gingen eten, doe dit niet. Als een bepaalde film je aan hem herinnerde, kijk hem niet. Als een bepaald nummer je aan hem herinnerde, luister hem niet.

Lees ook: 10 tips om over je ex heen te komen die echt werken