Vergeet superfoods. Er is nu een superdrink op de markt, namelijk vloeibare chlorophyl. Dit groene goedje is de nieuwste hype op TikTok en mensen zijn razend enthousiast over de effecten. Naast dat het enorm goed schijnt te zijn voor je gezondheid, blijkt het namelijk ook nog fantastisch te werken voor een gave, heldere, en stralende huid!

Jessie Jazz FEM FEM
@JessieJazz Instagram

Chloro-wat?

De naam chlorophyl doet waarschijnlijk geen lichtje bij je branden. Toch heb je het al vaak in je leven geconsumeerd – Chlorophyl is namelijk een pigment dat in planten zit en het hun groene kleur geeft. Onder andere spinazie, boerenkool, broccoli en alfalfa zitten er vol mee. De regel geldt: hoe groener, hoe beter! Maar om de positieve effecten van dit pigment pas echt te ervaren, nemen veel nu chlorophyl supplementen. Vooral in druppelvorm is het heel populair – 10 tot 15 druppels in een groot glas water is al genoeg. Ook kun je het innemen via poeder, tabletten, of capsules.

@pullingraviityReposting since everyone’s trying it! Please keep in mind that I’m not a dr & this is MY experience with chlorophyll🍀 ##chlorophyll ##chlorophyllwater♬ heavy in my mind – Jurk

Effecten op je huid

Als we de TikTok voor-en na-shots mogen geloven, helpt chlorophyl acné te bestrijden. Ook zou het bladgroen bijdragen aan een glanzende en egale huid zonder roodheden. Onderzoek bevestigt dit: een studie kwam er achter dat een gel die chlorophyl bevatte acne en grote poriën op het gezicht deed verminderen. Een ander onderzoek ontdekte dat het pigment ook als anti-aging remedie te gebruiken is. Het zou  namelijk de veroudering van de huid door de zon doen afnemen.

Gezondheidseffecten

Alsof dit nog niet genoeg was, heeft chlorophyl verder nog eens een positief impact op je gezondheid. Het zit namelijk bomvol met vitaminen (A, C, E, en K) en mineralen (calcium, magnesium, potassium, en ijzer). Zo kan het huidaandoeningen zoals eczeem tegengaan, helpt het tegen bloedarmoede, stimuleert het de spijsvertering, en zou het mogelijk zelfs kankergroei vertragen of voorkomen. Verder is het bewezen wonden sneller te genezen en werkt het goedje tegen vervelende lichaamsgeuren. Mocht je nog niet overtuigd zijn: het zou ook kunnen helpen als energie booster en om wat extra kilootjes kwijt te raken, maar dit is nog niet goed bewezen.

vriendinnen masker FEM FEM
@Pinterest

Veilig?

We horen je denken: ‘heeft dit dan geen enkele nadelen?’ en ‘is het wel veilig?’. Chlorophyl supplementen zijn over het algemeen helemaal veilig om te gebruiken en lijken, tot nu toe, nog geen serieuze bijwerkingen te hebben. Wel spreken sommigen zich uit over buikpijn en een irriterende huid. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, raden we je aan om de inname eerst te bespreken met je huisarts. Verder blijken chlorophyl druppels in water te smaken naar gras. Niet bepaald een lekker sapje dus, maar wie mooi wilt zijn…

Kopen

Chlorophyl is helaas nog niet heel bekend in Nederland en is daarom wat lastiger te verkrijgen. Gelukkig zijn er diverse Nederlandse online drogisterijen die het wel verkopen in verschillende vormen. Ook via Amazon kun je gemakkelijk chlorophyl bestellen zonder al te hoge verzendkosten.

Lees ook: 8 tips voor het krijgen van een mooie stralende, egale huid