Wow! Spannend, je bent al een tijdje met een heel leuk iemand aan het appen, misschien zijn jullie zelfs wel op date geweest. Maar ineens wordt het contact minder en krijg je geen berichtje meer terug. Je bent geghost. Hoe kan dat nou? Dit is iets waar je vooral zo min mogelijk over na moet denken. Wij vertellen je wat je wél moet doen.

@modernfamily
@modernfamily

Je bent al een hele tijd met iemand aan het appen en jullie gesprekken worden steeds serieuzer. Je begint steeds meer kwetsbaarheid te tonen en je steeds meer open te stellen. Misschien kan dit wel wat worden! Maar ineens stopt het gesprek… Misschien is hij/zij druk? Totdat je echt geen berichten meer terugkrijgt, geghost. Zo kom je het snelst van je negatieve gevoelens af

Gebruik je wijze brein

Wanneer je geghost bent kun je het beste je ‘wijze brein’ gebruiken. Dit stuk van je hersenen is zo genoemd door Marsha Linehan. Je ‘wijze brein’ is eigenlijk het stuk van je hersenen dat precies tussen emotie en rationaliteit in zit. Dit stuk van je hersenen gaat ervoor zorgen dat je niet zwart-wit over jezelf gaat denken of dat je echt rampscenario’s gaat vormen in je hoofd. Door dit stuk van je brein te gebruiken zul je dingen beter kunnen relativeren en meer op de ander kunnen afschuiven. Misschien zijn er wel andere omstandigheden die ervoor hebben gezorgd dat de ander niet meer terugappt en heeft het niks met jou te maken

Wees lief voor jezelf

Wanneer je geghost bent kun je jezelf wel van alles kwalijk nemen. Misschien als je andere berichtjes had gestuurd had hij/zij wel teruggereageerd? Helaas gaat dit niet helpen. De ander heeft simpelweg geen interesse of is door omstandigheden niet klaar voor een relatie, daar kan jij niks aan doen. Wees daarom lief voor jezelf en blijf dicht bij je gevoel. Praat erover met een goede vriend of vriendin en onthoudt dat het al heel dapper is dat je überhaupt die stap hebt durven zetten. Als je zelfcompassie hebt kun je beter relativeren en bedenken dat ook andere mensen deze dingen meemaken.

Accepteer wat er is gebeurd, maar ga er niet mee aan de haal

Wanneer je geghost bent is dit niet een situatie waar je iets aan kunt veranderen, dit is dus een situatie die je zult moeten accepteren. Wanneer je er te veel mee bezig gaat worden je gevoelens alleen maar heftiger en zit je er langer mee. Accepteer dus het feit dat je geghost bent en dat een relatie met deze persoon er niet in zit. Maar bedenk ook dat dit niet betekent dat een relatie met ieder ander persoon er ook niet in zit. Er is iemand op deze wereld die wel bij jou past, daar gaat het feit dat jij (een paar keer) geghost bent echt geen verandering in brengen.

Lees ook: waarom iemand ghosten echt geen goed idee is