Het is weer feest en iedereen is een stukje blijer dan de rest van de dagen van de week, want het is weer weekend! Dat betekent allemaal leuke activiteiten in twee dagen proppen en daarna kun je die werkweek weer aan. Om jou wat tijd te besparen zodat je alleen maar hoeft te genieten, hebben wij de allerleukste weekendtips uitgekozen. Van Art Fair tot voetjes van de vloer en heb je daarna last van een kleine kater? Ook hier is aan gedacht met een hangover brunch.

Prachtige betaalbare kunst

Ben jij een echte kunstliefhebbers of opzoek naar een pronkstuk voor in huis? Breng dan dit weekend een bezoekje aan de Kromhouthal in Amsterdam. Deze kleurt weer knalroze voor de 12e editie van de Affordable Art Fair. De naam zegt het eigenlijk al, van 2 tot 5 november wordt er tijdens deze 12e editie betaalbare kunst verkocht. Hedendaagse kunstenaars, bekende namen en jong talent bieden hun betaalbare kunst aan in verschillende prijsklassen van €100 tot 6.000 euro. Nieuw dit jaar zijn de Personal Shopper Services, wel moet je dit van te voren even aanvragen. Last van uitstelgedrag? Geen enkel probleem, je kunt een re-entry ticket vragen bij de uitgang zodat je in alle rust kunt nadenken over een bepaald pronkstuk.

fe867299b5ece692c7763a22249bbb2530dea69eb9b5fd988543199ae7afd174 ALL YOU CAN ART_HC Ohl_B-Painting_08_2014_FineArtPrint_Dibond_60x40_€850,-

Dansen in de havenstad

Rotterdam staat van vrijdag 3 tot en met zondag 12 november helemaal in het teken van muziek. Verspreid over vele plekken in de stad zullen honderden bands onvergetelijke optredens neerzetten. Het zullen niet alleen optredens zijn deze dagen, ook zijn er vele andere activiteiten zoals een popquiz en open jamsessies. Tijdens de Rotterdamse Popweek zijn er zowel betaalde optredens van onder andere Douwe Bob, Jonna Fraser of Spoken Word artisten. Ook vind je gratis optredens van opkomende talenten. Kun jij niet wachten om dit event te bezoeken, kijk dan eerste even goed waar je heen wilt er is namelijk zoveel te doen. Hier kun je de line-up van dag tot dag vinden.

Rotterdamse popweek FEMFEM

Foto: Elena de Soto via Unsplash

 VEGAN Sundays

Dit weekend is het weer de eerste zondag van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor de VEGAN Sundays van SNCKBR. De gezonde SNaCBaR in Amsterdam en Eindhoven (binnenkort ook Utrecht) viert deze zondag weer met een heerlijk vegan 3-gangenmenu met bijpassende vegan (bio)wijnen. Deze maand is er gekozen voor:

  • Voorgerecht: Vegan saotosoep met glasnoedels, taugé, gebakken uitjes en een mild pittig sausje.
  • Hoofdgerecht: Gado gado met gestoomde groente, zelfgemaakte pindasaus en jasmijnrijst.
  • Nagerecht: SURPRISE!

Deze VEGAN Sunday kost €27,50 en wil je ook genieten van de biologische wijnen, dan kost dit je €42,50. Reserveer snel een tafeltje bij de locatie SNCKBR De Pijp, SNCKBR West of SNCKBR Eindhoven.

vegan sundays snckbr femfem

Foto: SNCKBR

Kater brunch

Zaterdagavond het iets te laat gemaakt bij bijvoorbeeld de Museumnacht in het Scheepvaartmuseum of een ander gezellig feestje? Waardoor je op zondagochtend een lichtelijke kater hebt en nadorst. Geen enkel probleem! Cityguys x Wyers heeft met ons meegedacht en komt met een Bloody Mary Party Brunch. Voor maar €15 serveert Chef SammyD jou de lekkerste en beste hangover brunch, met chicken waffles, Polled pork, Eggs benedict en Americaanse pancakes. Na de lunch ga je weer verder waar je gisteravond gebleven was want de DJ draait van 12:00 tot 14:00 plaatjes. Het mooiste van dit allen is dat het niet eens uit maakt hoe jij eruit ziet, iedereen heeft een kater.

kater brunch bloody mary femfem

Foto: Wyers

Goedkoop winkelen

Kledingstukken zijn altijd zo verschrikkelijk duur dat je soms achterover valt van verbazing. Bij dit De Vintage Kilosale in Eindhoven blijf je lekker met beide benen op de grond staan. Zaterdag en zondag is er in de TAC een Vintage Kilo Sale, 1 kilo voor €15. Hoezo betalen per artikel? Iedere dag wordt het assortiment weer aangevuld met nieuwe artikelen voor hem en haar. Dus kijk je vriend lief aan en dan ben jij dit weekend te vinden in Eindhoven.
vintage kilo sale femfem
Foto: De Vintage Kilosale

Lees ook:

De cityguide voor Den Haag en Scheveningen