Dat een glaasje rode wijn op zijn tijd goed voor je is zijn we ondertussen achter. Zo zou een glas rode wijn gelijk staan aan een uur lang sporten, en zou rode wijn een verkoudheid voorkomen. Maar dat is niet alles waar een glas wijn goed voor is. Wijn proeven maakt je slimmer! Als we het onderzoek mogen geloven..

wijn proeven maakt je slimmer

Maakt wijn proeven je slimmer?

Goed nieuws voor iedereen die het heerlijk vindt om wijn te proeven; het maakt je blijkbaar slimmer! Hoe dit precies zit leggen we je uit.

Het stimuleren van je hersenen

Volgens neurowetenschapper Gordon Shepherd stimuleert een wijnproeverij je hersenen. Dit komt omdat je niet een normale slok neemt, maar het eerst in je mond laat rollen, en al je smaakpapillen aan het werk zet. Je zou denken dat dat niet heel veel moeite is, maar blijkbaar is het even ingewikkeld als het oplossen van een wiskundesom. Omg!

wijn proeven maakt je slimmer

Wat proef ik nou?

Dat is nog niet alles. Je gaat de smaak namelijk vergelijken. Wat proef je nou? Is het fruitig, een zwaar of licht wijntje, of proef je nou kurk? Je zet als het ware je hersenen aan het werk om bewust bezig te zijn met de smaak en het dan ook nog eens te vergelijken met eerder waargenomen geuren. Iets wat je hersenen niet uit zichzelf zouden doen.

Drink altijd met mate

Kleine disclaimer: zorg er natuurlijk wel altijd voor dat je met mate drinkt, overmatig veel alcohol gebruik is nooit goed voor je. De voordelen van alcohol wegen nog steeds niet op tegen de nadelen. Het advies blijft daarom om alsnog helemaal geen alcohol te drinken. Mocht je het toch doen? Laat het dan even over je tong rollen, wie weet word je er nog slimmer van.

Lees ook: Bewezen: rode wijn verbetert je seksleven