Yvonne Coldewijer of Life Of Yvonne, we kennen haar inmiddels allemaal wel. Ze weet momenteel haar 466.000 Instagram volgers elke dag van juice te voorzien, maar de vraag is klopt al deze ‘juice’ wel? BNR Nieuwsradio wist samen met presentatrice Talitha Muusse Yvonne in de val te lokken…

bron: Life Of Yvonne
bron: Life Of Yvonne

Fake news

Afgelopen week kreeg onze Nederlandse roddeltante een vaag filmpje in haar DM van een anonieme volger op Instagram. Er was weinig op de video te zien, maar volgens de ‘bron’ zou het gaan om presentatrice Talitha Muusse, die op de wc cocaïne aan het snuiven was. Yvonne twijfelde niet en besloot het filmpje gelijk te delen op haar Instagram.

Waar ze echter niet van op de hoogte was, was dat dit filmpje helemaal in scene was gezet door BNR. “Een wazig, door BNR ingestoken, filmpje was voor Yvonne Coldeweijer voldoende om Muusse ten overstaan van een kleine half miljoen Instagramvolgers te beschuldigen van cocaïnegebruik,” deelt de radiozender. BNR wil op deze manier aantonen hoe makkelijk juice kanalen fake news delen.

Gewoon een juice kanaal

Toen het voor Yvonne ook duidelijk werd dat ze erin was gelokt, wist ze zichzelf er wel weer erg goed uit te praten. Zo zei ze onder andere dat ze gewoon maar een ‘juice kanaal’ is, en dat ze geen “één of andere onderzoeksjournalist” is. “Ik ben een gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That’s it.”

Juice

Bijna alle juice die Yvonne deelt krijgt ze in haar DM van zogeheten ‘spionnen’. Dit zijn gewoon volgers die anoniem nieuws in sturen. Zo ontving Yvonne een tijdje geleden ook de beelden van Jaimie Vaes, die werd mishandeld door haar ex Lil Kleine. Nog steeds weet niemand van wie ze deze beelden destijds heeft gekregen.

Lees ook: Gespot: is Yvonne Coldewijer aan het daten?