Heb je binnenkort een leuk themafeestje, of gewoon zin om een fancy drankje op tafel te zetten? Probeer dan eens zelf een glittercocktail te maken! Wedden dat je je gasten omverblaast met dit geweldige drankje?

glittercocktail

Cocktails

Cocktails maken is een geweldige manier om een fancy drankje op tafel te zetten. Denk aan een Matcha Martini, Karamel Zeezout Espresso Martini of Vodka Aperol Spritz. En hoewel er eindeloze variaties zijn die je kan maken, slaat de glittercocktail toch echt alles! Het ziet er geweldig uit én smaakt overheerlijk.

Glittercocktail

Het maken van de glittercocktail kan voor allerlei verschillende gelegenheden. Denk aan een leuk themafeestje, een verjaardag of simpelweg omdat je je gasten omver wilt blazen. Daarnaast is het ook onwijs makkelijk om ‘m zelf te maken! Het drankje is op basis van prosecco, maar je kan ook een aantal alcoholvrije variaties uitproberen. Speel er eens mee en kijk wat jij het lekkerst vindt

Ingrediënten

Voor vier glazen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 20 gram suikerspin (smaak mag je zelf kiezen; wij raden aardbei aan)
  • Eetbare gouden glitterspray of gold glitter dust
  • 500 ml prosecco, bruiswater of kinderchampagne

Bereidingswijze

Het maken van de glittercocktail duurt helemaal niet lang en is dus onwijs makkelijk. Begin door de suikerspin in vier verschillende plukjes te scheuren. Spray ieder plukje zes keer met de glitterspray en vouw het dicht tot een bolletje. Als je gold glitter dust gebruikt in plaats van een spray, moet je 14 theelepel per glas gebruiken. Nu heb je de glitterbomb gemaakt. Schenk vervolgens 125 ml prosecco in een champagneglas.

Lust je geen prosecco, drink je geen alcohol of komen er kinderen over de vloer? Dan kun je de prosecco altijd vervangen met bruiswater of kinderchampagne. Laat vervolgens de glitterbombs in het glas vallen en roer het goed door. Garneer het eventueel nog met een klein stukje suikerspin en je hebt het meest fancy drankje ooit gemaakt! En dat binnen tien minuutjes.