Vind hij me leuk? Dit is iets wat wij ons vaak afvragen, vooral na de eerste date. Eerste dates zijn natuurlijk altijd spannend, of je nou een getrainde dater bent of als je je er pas net aan waagt. Dit is een onzekerheid die er nou eenmaal bij hoort. Er zijn echter wel een paar kenmerken waardoor je kan weten of hij je écht ziet zitten. Curious? We bespreken dé tien green flags!

Tilburg daten FEM FEM

1. Hij maakt veel oogcontact.

Who blames him? Hij kan zijn ogen gewoon niet van je afhouden.

2. Hij geeft je complimentjes over je uiterlijk

”Wat zie je er leuk uit” of ”Mooie ogen heb je.” Als hij zoiets uitkraamt dan weet je eigenlijk wel zeker dat het goed zit.

3. Hij vraagt veel

Wanneer hij je heel veel vragen stelt, toont hij interesse in jou en je leven. Als hij je niet leuk had gevonden, zou hij niet zo veel vragen dus eigenlijk ook niet geïnteresseerd zijn.

4. Subtiele aanrakingen

Of jullie nou naast  of tegenover elkaar zitten, als hij geïnteresseerd in je is, probeert hij je toch even subtiel aan te raken wanneer dat kan. Een hand op je been, je arm aanraken of even wrijven over je rug –  de tekenen zijn overduidelijk: he fancy’s you!

5. Hij luistert echt naar je

Mannen zijn goed in doen alsof, dus hoe weet je nou of hij wel echt naar je luistert? Zo dus! Hij vraagt door als je iets aan het vertellen bent (dit heeft te maken met punt drie) en heeft goed opgelet tijdens jullie WhatsApp-gesprekken. Op deze manier hoeft hij niet opnieuw te vragen wat je studeert of waar je de afgelopen tijd mee bezig bent geweest. Zeer tactisch dus.

6. He pays

Ja, we weten het mannen en vrouwen staan gelijk aan elkaar, maar toch is het af en toe wel leuk en charmant als de man in ieder geval aanbiedt om te betalen voor jullie restaurant bezoekje. Nee zeggen is dan natuurlijk altijd nog aan jou.

7. Nog even wandelen

Jullie verlaten jullie date locatie en hij vraagt je om nog even een ommetje te maken. Of te wel: hij is nog niet uitgepraat en hoopt dat de date nog net wat langer kan duren. Alle seinen dat hij je leuk vindt staan op groen!

8. Hij hint niet op ‘met je mee naar huis gaan’ na de date

Naar huis gaan met na date betekent meestal maar één ding: hij wilt je voor de seks. Als jij dat geen probleem vindt of dit ook voor ogen had, dan moet je dat gewoon doen. Maar als een man jou echt leuk vind als persoon en zal hij dit niet zo snel van je verwachten.

9. You kissed

Yeesss! Jullie heb gezoend na jullie eerste date. Je kan er dan toch echt wel zeker van zijn dat hij je leuk vind en je vaker wil zien.

10. Je krijgt een berichtje van hem na dat je thuis bent

Hij wil weten of je goed bent thuis gekomen en laat weten dat hij het heel gezellig met je vond. He is into you girl! Praten jullie de volgende dagen verder en hebben jullie het al over een vervolgdate, dan heb je hem binnen gehengeld hoor. Well done!

Lees ook: Zo voorkom je dat je een clingy girlfriend wordt