Je hebt waarschijnlijk al je lange termijn- en korte termijn doelen bepaald, want dit is namelijk stap één. Maar hoe nu verder? No worries, we got you! Soms loop je gewoon even vast, en dan is het wel net zo makkelijk om te weten wat jou tegen houdt om je doel te bereiken. Daarom heeft de redactie van Fem-Fem die hindernissen voor jou op een rijtje gezet. Let’s see!

@margotrobbie
@margotrobbie

Holdback #1

“Een gebrek aan het verbinden van je doel met een grotere visie of droom voor je leven. Vaak hebben we meerdere doelen of een specifiek doel, maar als het niet verbonden is met een grotere visie dan is het makkelijker om dat doel te laten varen. Neem bijvoorbeeld het verliezen van gewicht. Als je doel afvallen is en je het niet kan verbinden met de visie om een gezondere vrouw te zijn voor jezelf, je partner, je kids of collega’s dan heeft het doel niet veel zin. Door je ambitie dus te verbinden met een grotere ‘waarom’, blijf je gefocust en toegewijd voor op langere termijn.

Holdback #2

“Je doel niet opsplitsen in kleinere, haalbare taken. We hebben allemaal weleens het gezegde gehoord dat Rome niet in een dag werd gebouwd. We kunnen ook niet verwachten dat we het doel in één dag zullen bereiken. In plaats daarvan moeten we het doel opsplitsen in haalbare en meetbare acties. Misschien wil je dit jaar wel je droombaan binnen harken. Verdeel dit dan onder in stapjes, start met het zoeken naar werk, schrijf je in bij een recruiter, maak verbinding met je professionele netwerk en tot slot begin met solliciteren. You got it girl!

Holdback #3

“Het ontbreken van een verantwoordingspartner. Veel dromers laten andere dromers niet alleen dromen. Als je een belangrijk doel wilt bereiken dan kan dat best eenzaam zijn. Er gaat daarom ook niets boven het hebben van een netwerk, partner of collega waar jij je voortgang mee kan delen. Nog belangrijker is een verantwoordingspartner, dit is een persoon met wie je al je stappen deelt zodat diegene kan kijken of je al je stappen nagaat. Vet handig!

Holdback #4

“Gebrek aan echte toewijding van je doel. Deze terughoudendheid is vrij eenvoudig. Hoewel het de meeste duidelijke rem is op onze ambities, is het toch écht een van de moeilijkste om te overwinnen. Toewijding betekent namelijk dat je consequent hard werkt aan het behalen van je doel. Kortom je geeft niet op totdat je de eindstreep hebt bereikt. period. 

Lees ook: 5 signalen dat je veel succesvoller bent dan je zelf denkt