We willen succesvol zijn, maar om die eerste stap te zetten moeten we vaak een hoge drempel over. Of vele drempels. En die drempels, die zorgen ervoor dat we er vaak niet eens aan beginnen. Met deze stappen zal jouw weg naar succes een stuk gemakkelijker worden en geef je jouw carrière een boost. De ultieme tip? Deel je doelen op in hapklare stukken. Wij leggen het je uit

doelen bereiken FEM FEM

1. Weet wat je wilt

Altijd maar onzeker zijn en twijfelen over je keuzes en of je wel goed genoeg bent, zal ervoor zorgen dat je afgeremd wordt om je doelen te bereiken. Zonder het hebben van een doel, heb je ook niets om naartoe te werken. Het is goed om te beginnen met het einde in gedachten, wat wil je uiteindelijk bereiken? Stel vervolgens kleinere doelen die je moet bereiken om tot dat uiteindelijke grote doel te komen. Blijf niet hangen in het verleden, maar leef in het nu. Wees de vrouw met een missie, waarvan niemand je kan tegenhouden.

2. Weet waarom je het wilt

Je kunt heel goed weten wat je allemaal wilt, maar wanneer je de reden erachter niet helder hebt kom je nog niet ver. Waarom wil jij duizenden volgers op Instagram? Waarom wil jij voor het einde van het jaar een X bedrag verdienen? Maak een lijst van wat jij belangrijk vindt in het leven en kijk hier eens in de week op terug. Klopt het nog steeds? Welke punten blijven en welke vallen weg? De punten die er na enkele maanden nog steeds op staan zijn de punten die jij echt belangrijk vindt.

3. Maak tijd

De toekomst komt vaak sneller dan je van tevoren had gedacht. En wanneer je hier niet in investeert en niet de tijd voor je toekomst neemt, zal deze er over het algemeen hetzelfde uitzien als je leven enkele maanden geleden. Heb je een baan enkel en alleen om je rekeningen te kunnen betalen? Bedenk dan wat je echt zou willen en steek hier tijd in. Natuurlijk heb je hier na een lange, saaie werkdag geen zin meer in, maar als je wilt dat je toekomst er niet hetzelfde uitziet als je leven nu, zul je toch echt plannen moeten maken en stappen moeten ondernemen.

Don’t tell what you did, show where you’re going – Lot

4. Wees consequent

Het proces om je doelen te bereiken is lang. Net zoals de weg naar een killerbody, die heb je (helaas) niet binnen twee weken. Daarom is het belangrijk dat je echt achter je doelen staat en hier consequent in bent. Er wordt weleens gezegd dat je 10.000 uur aan iets moet besteden, wil je er écht goed in worden. Zoals we dus al zeiden, het proces duurt lang. Maar geduld is een schone zaak…

Wil jij in ieder geval voor je dertigste succesvol zijn? Dan is dit wat je nu moet doen.