Het is verleden tijd dat de man voor het inkomen zorgt en de vrouw voor de kinderen. Steeds vaker zien we vrouwen die een eigen business opzetten en daar succesvol mee zijn. De rijkste vrouwen ter wereld komen uit het buitenland. Maar ook in Nederland hebben we enorm veel ladies die laten zien dat een vrouw ook carrière kan maken. Dit zijn de 5 meest succesvolle zakenvrouwen van het moment in Nederland.

succesvolle zakenvrouwen
Bron: Selling Sunsets

#1 Aukje Kuypers

Aukje is een echte business woman. In 2018 werd ze uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar, en ze is algemeen directeur van familiebedrijf en technisch dienstverlener Kuijpers – het bedrijf heeft een omzet van 260 miljoen (!) per jaar, in 2019. Ook staat zij in het rijtje van vrouwen die voor hun 40ste miljonair zijn geworden.

#2 Negin Mirsalehi

De 33-jarige Negin Mirsalehi is influencer op social media en heeft inmiddels haar eigen haircare merk Gisou opgericht. Negin was een pioneer op het gebied van influencer marketing en is enorm bekend geworden. De onderneemster staat zelfs in de Forbes 30 under 30-list, wow! Het vermogen van Mirsalehi wordt geschat op zo’n 5 miljoen.

#3 Elske Doets

Elske werd, net als Aukje, ook al eerder uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar – namelijk in 2017. Je kunt Elske kennen uit de media, waar ze regelmatig spreekt over onderwerpen als klimaatproblematiek, diversiteit, vrouwenquotum, de fragiele balans tussen werk en privé en meer. Elske zet zich erg in voor diversiteit op de werkvloer en vrouwelijk ondernemerschap. Ze richtte dan ook het bedrijf Young Lady Business Academy op. Met dit bedrijf wilde ze vrouwelijk talent een podium bieden. Als dat nog niet genoeg was, is Elske eigenaar van Doets Reizen en bracht ze onlangs haar tweede boek uit: Bloei, een nieuw scenario voor groei. Impact maken is voor Elske belangrijker dan inkomen.

#4 Denise Coates

Hoewel Denise van origine geen Nederlandse is, wilden we haar toch in het lijstje benoemen. Coastes is een echte business vrouw en CEO van Bet365 – wat dus wel in Nederland aangeboden wordt. Denise heeft met haar onderneming een eigen vermogen opgebouwd van 5,2 miljard. Dat maakt haar net als Kim Kardashian een miljardair.  Coastes is eigenaar van online casino Bet365.com waar je dus online je geluk kunt testen. En laten we dat net nodig hebben…

#5 Dorrie Eilers

Dorrie werd bekroond tot Limburgse Ondernemer van het Jaar 2020 en is directeur van Neptunus Structures. Uhm, wat houdt dat precies in? Het bedrijf verzorgt tenten en demontabele gebouwen. Nu kunnen we ons hier weinig bij voorstellen, maar het verdient zeker goed. Dorrie staat in The Next Woman list van Quote in de categorie Diamant. Dit betekent dus dat ze meer van 50 miljoen omzet heeft. Daar kunnen wij alleen maar van dromen!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 7DTV (@7dtv.nl)

Lees ook: Cashen! Dit is het vermogen van de cast van Selling Sunsets